Biverkningar

Jag vet att jag egentligen bara borde vara tacksam och glad över att mina mediciner verkar fungera för tillfället. Jag har inte ont i magen och har inte kvar de jobbiga problemen som i princip styrde mitt liv för några veckor sedan. Tack för det, kortison och Asacol.

MEN! Alltså, biverkningarna... jag kan ta att jag lägger på mig en massa vätska och att jag därför kan pendla mellan två olika storlekar på en dag, att händerna och benen är svaga och skakar, att jag har domningar i munnen och att jag är speedad på natten och därför sover mellan 3-5 h/natt. Det är svinjobbigt, men jag tar gärna det. Håravfallet däremot... jävla helvete, vad ledsen jag är för att det har kommit tillbaka.

Jag hade problem med diffust håravfall från ca 2010-2013 och mådde så fruktansvärt dåligt av det psykiskt. Jag PALLAR inte att det kommer tillbaka nu när jag redan mår dåligt. 

2 av mina 3 mediciner har håravfall som en ovanlig biverkning, men enligt sjuksköterskan på mag- och tarmavdelningen kan man också få håravfall av ulcerös kolit. Såklart man kan. Helvetes piss.

Håravfallet har börjat på precis samma ställe som förra gången. Har tappat sjukt mycket på bara två veckor. På den här sidan var det liksom tjockt innan jag lades in på sjukhus.
Och hårkvaliteten har förändrats på bara en vecka. Det ser inte ens ut som hår längre, utan snarare en blandning av svinto och spindelväv. :( Precis som förra gången. Ska klippa av det nästa vecka.

Kommentarer
Postat av: Malin

<3

2017-03-26 @ 15:09:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0