Ett kejserligt snitt, del 3

Jag tänkte att det kunde va *sköj* att skriva om tiden på BB också, samt om hur det var efter snittet. 
 
Efter operationen fick Måns, Estrid och jag hänga i ett rum där jag blev bevakad av en barnmorska. Hon kom in då och då för att klämma hårt på magen för att kolla så att livmodern drog ihop sig. Det gjorde så satans ont att jag trodde att döden var nära. 
 
Men det var väl rätt mysigt i det rummet också. Jag hade inte ont i övrigt, för jag hade ju kvar lite göttig bedövning.
 
Efter några timmar fick vi ett familjerum, vilket var himla skönt. Med jämna mellanrum kom gulliga barnmorskor och kollade till oss och försökte hjälpa till med att få igång amningen. Det borde ju inte vara rocket science, men det är typ det? Huvva. På kvällen kom min favoritbarnmorska och hjälpte mig att komma ur sängen för första gången. Det var inte lätt. Magmusklerna funkade ju inte, och det började göra lite ont. Men om man lade sig på sidan först och bara använde sidomusklerna gick det bra! Barnmorskan hjälpte mig även att duscha. Det var lätt awkward, men i den situationen finner man sig i precis allt.
 
Lillknyttet
 
Första natten med bebichulo. Jag sov sammanlagt en timme och 20 minuter eftersom jag kollade hennes andning hela tiden. När hon lät blev jag orolig för att hon lät, och när hon var tyst blev jag orolig för att hon var tyst. 

Den andra dagen började jag få nå djävulskt ont i rumpan. Tydligen hade jag fått ett jävla liggsår?!? Vem är jag? En gammal pensionär tydligen. Det blev tydligen så eftersom jag p g a bedövningen inte kände när jag behövde byta ställning. Så jag satt i en hård sjukhussäng utan att byta ställning en hel dag. Rekommenderar ej detta. Det var sjukt jobbigt och gjorde ondare än operationssåret. Jag kunde varken sitta eller ligga, så jag gick runt eller stod till kl 3 på natten, då jag i princip däckade i sängen. 
Men denna dag var också himla fin, för både min och Måns familj kom och hälsade på! <3 
 
Måns fick ta hand om Estrid när jag mådde kasst. Notera vad fint de matchar! 
 
Den tredje dagen gjordes en läkarundersökning på Estrid, och hon klarade allt förutom hörseltesterna (se föregående inlägg). Jag var likblek, nästan grön, och när en BM testade mitt blodvärde låg det på 77. Enligt läkaren borde det ligga runt 140, så det var inte så konstigt att jag var yr och trött. Jag fick två påsar blod, och efter det mådde jag mycket bättre.
 

Tack för ditt blod, donator. <3 
 
Min storasyster Cicci och hennes son Jamie hälsade på på eftermiddagen, och sedan kom även Måns syster Moa. Det var väldans fint att få besök, så att man hade en ursäkt för att lämna rummet och typ duscha och använda deo. 
 
Vi fick stanna kvar till söndagen p g a mina dåliga värden, men det var bara skönt. All personal var helt fantastisk, och jag rekommenderar verkligen Varbergs sjukhus för bebisutdrivning! Lokalerna är jättefräscha, personalen är underbar (kan inte säga det nog), och t o m den vegetariska maten var riktigt god?! Bra ställe helt enkelt! 
 
Snittet läkte f.ö. så jäkla snabbt och fint, och jag slapp i princip smärta! Det högg bara till när jag nös/skrattade/hostade i början, och det var lite svårt att komma upp ur sängen själv, men det kändes typ helt läkt efter ca två veckor. Jag kunde gå långpromenader efter en vecka, men fick inte bära något som var tyngre än Estrid den första månaden. Kejsarsnitt var, för mig, ett bra alternativ och en fin upplevelse. 
 
På söndagseftermiddagen skrevs vi ut och mina päron kom och hämtade oss. THE END 

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Hej! Hittade dig av en slump på instagram
I början av min graviditet, och efter det har jag kikat in på bloggen lite då och då.
Min sambo och jag bor också i Göteborg, och för en vecka sedan fick vi reda på att våran lille bebis är lika envis som er lilla Estrid och ligger i säte. Så de blir planerat snitt i varberg för oss också! Ville bara tacka för att du delat med dig av din förlossningsberättelse. De har definitivt gjort mig mindre nervös!

Svar: Hej! Åh, vad glad jag blir, så fint att min förlossningsberättelse gjorde dig mindre nervös. Jag tyckte själv att det var skönt att förbereda sig inför snittet genom att läsa sådana! :)
Vad kul, om du vill får du gärna skriva vad du heter på instagram?
Jättestort lycka till och grattis till bebis!
Severina

2015-06-29 @ 14:17:24
Postat av: Charlotte

Tack så mycket! :) Nu börjar det verkligen närma sig för oss också! Längtar så när jag ser alla era fina bebisbilder! (Jag heter sagacharlotte på instagram :) )

2015-07-08 @ 22:01:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0