Ett kejserligt snitt, del 1

I onsdags var det friggin' tre veckor sedan jag fick magen uppcuttad och en bebis utplockad. SICK! Känns som att det var ca en vecka sedan?

Jag har tänkt knåpa ihop en förlossningsberättelse eftersom jag själv brukar knarka sådana, men vad svårt det är?! Det kommer förmodligen bli ganska långt också, så jag delar upp skiten i två delar. Och jag varnar för läskiga detaljer och bilder redan nu: äru queasy och mår dåligt av detaljerade beskrivningar som innehåller blod, klegg och annat gojs - sluta läsa nu. OKAJ!

Jag fick alltså snittas eftersom Estrid låg med röva nedåt - envis som sin mor. :-) Jag valde att få ut na på Varbergs BB eftersom vi har väldigt dåliga erfarenheter av Östra efter att vi var inlagda där i januari (personalbrist, dåligt bemötande, allmänt kass stämning). På torsdagen den 7/5 fick vi veta att hon låg i säte och redan på fredagen ringde läkaren från Varberg och sa: "Kan ni komma på onsdag?". Hjälp! Jag satt med min sista hemtenta och hade väl tänkt att vi hade ca två veckor på oss innan bebisens ankomst. Tji fick vi! Det kortades ned till fem dagar.
 
Vi fick alltså skynda oss att dokumentera magen en sista gång.
 
Tisdagen den 12:e åkte vi till Varberg där vi blev inskrivna på förlossningen. Vi fick ett trevligt rum och träffade den fina personalen som skulle ta hand om oss dagen efter, och sedan gav vi oss ut på stan. Vi fikade och åt mat på ett trevligt ställe, och det kändes så sjukt att veta att det var sista gången vi åt tillsammans innan föräldraskapet. 
 
Gulli blivande pappa på café.

Jag sov väldigt dåligt den natten, sedan blev jag väckt av en gullig barnmorska vid 06.30. Jag fick duscha med en antibakteriell tvål, och sedan bevakade de bebisens hjärtljud eftersom hjärtat slog för fort. Det berodde på att jag var så jävla nervös och stressad, oops. Efter att jag hade legat ned och andats lugnt i 20 min var hjärtljuden prima igen!

Värdig bild på en strandad säl. 
 
Sedan satte de katetern (HUVVA, det var inget *myz* direkt. Stackars lille urinröret.). När jag var färdigpreppad rullade de iväg mig mot operationssalen medan Måns fick klä sig i sexy scrubs. 
 
Fortsättning följer en annan dag!
 
Hahaha, väggmålningen vid Varbergs BB... Navelsträngen fortsätter längs med en ca 500 m lång korridor, sedan avslutas målningen med en sax när man kommer fram till förlossningen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0