Sjukhusvistelse

De senaste två veckorna har jag behövt söka vård akut två gånger för att min kröpp inte kan bete sig. Första gången för att jag fick jättesvårt att andas och barnmorskan ville utesluta blodproppar i lungorna. Riktigt så allvarligt var det dock inte, utan det var bara min dumma gamla astma som hade vaknat till liv igen. Andra gången var igår. Natten till igår vaknade jag med hemska magsmärtor, det gjorde så himla ont! Det var en huggande smärta i blindtarmstrakten och jag kunde inte ens gå upprätt eller lyfta höger ben utan att börja grina. Igår åkte vi till akuten vid 11, blev förflyttade till specialförlossningen vid 11.30, och sedan blev jag kvar där tills idag. 

Kirurgen som klämde på mig igår misstänkte först blindtarmsinflammation eftersom området och smärtorna stämde in på de vanligaste symptomen, men mina värden var lite för bra och visade ingen infektion. Eftersom en inte bör röntgas i onödan när en är *i mitt tillstånd* fick jag göra två ultraljud; ett för att kolla så att lil' hen i magen mådde bra (vilket hen gjorde), och ett för att kolla blindtarmen och njurarna. Blindtarmen stod dock ej att finna då den gömde sig bakom tjocktarmen. Den sluge jäveln... De kunde alltså inte se om den var inflammerad, och har ännu inte kommit fram till vad smärtorna beror på. 

Nu är jag äntligen hemma och har fortfarande lite ont i magen, även om det inte är lika illa som igår. Hoppas verkligen att jag slipper åka in igen och att det inte är blindtarmen, utan istället något i stil med Olivias förslag: en fis i kläm! 


Det var en sjukt jobbig dag igår, jag höll på att rymma därifrån till slut. Jag åt två knäckebröd innan vi åkte till akuten (alltså runt 10), och två knäckebröd plus lite choklad runt 14-tiden. Sedan fick jag inte äta eller dricka förrän vid 2 på natten, och då bara för att jag grät av hunger och i princip bad på mina bara knän om att få äta. Lol. Fick glukosdropp för att försöka hålla mig någorlunda pigg, men det funkade sådär. 


En vaktmästare skulle skjutsa mig i rullstol till ultraljudet och jag höll på att dö av skam. Jag ba "alltså, jag kan gå själv?!" och sköterskan ba "nämen, passa på att bli lite uppassad nu!". Eh ok. #flärd

Kommentarer
Postat av: malin

skönt att bebis mår fint iaf. krya på!

2015-01-12 @ 18:59:33
Postat av: Stina

Alltså sista bilden. Dör av skratt! Skönt att allt var bra iaf! Du får ta hand om dig nu och vila mycket. Kram!

2015-01-13 @ 18:42:56
URL: http://stinastinastina.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0