Idag


Det var nästan snöstorm imorse, och efter det blev Kortedala såhär fint. 


Efter dagens seminarium mötte jag upp Månsen för att åka till Hisingen och kolla på barnvagn. Så sjukt. Vi hade i princip redan bestämt oss för en Brio Go, men jag som är sjukt ytlig vägrade denna färg p.g.a. "för sportig".  
 
Vi fick åka till ett annat ställe för att hitta rätt färg, och till slut bidde det den här: en svart Brio Go 2014. Bra skit (tror jag?)! 


Vi invigde den direkt när vi kom hem, förstås. 

Borde ha köpt en syskonvagn. :( 

Selfie x 3

Tre bilder från igår:


Nu läser jag ju religion, och pluggar därför på Humanisten istället för Pedagogen. Det är egentligen rätt nice eftersom jag föredrar Hum (det känns som ett gammalt hem efter all tid jag har spenderat där), men låt oss ba säga att bilden reflekterar mitt mode just nu: PLÖÖÖÖH! Så. Trött. Orkar inteeeee. 


Efter skoly kände jag för att *spend sum dough* och unna mig en planta eftersom alla våra pelargoner är på vintervila i gästrummet. Det bidde en monstera! Håll tummen för att hen får leva åtminstone några veckor. 


Selfie with bae. Älskade dumma hund! Jag väcktes kl 6 imorse av att hon knuffade upp vår knarrande sovrumsdörr, sedan ställde hon sig och glodde in i garderoben i ca 30 sekunder. Efter det gick hon ut igen. Freak!
Hon opererades f.ö. i tisdags!! Veterinären skulle dra ut 1 st dålig kariesfylld tand, men hen fick dra ut hela tre stycken. :C Iso har ca världens sämsta tandhälsa, så nu blire tvångsborstning en gång om dagen, plus munskölj!

En jättesen lista

Jag är ju ett fan av listor och brukar, någon gång i december, göra en sammanfattande sådan över det gångna året. Det missade jag att göra i december, så det får bli en sen sådan nu istället!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 
Förutom allt bebisrelaterat, dvs. fick plus på ett graviditetstest, gjorde ultraljud, spydde upp min frukost pga. tandborstning, samt blev sparkad i magen, inifrån? Jag skrev färdigt och fick VG på min jäkla C-uppsats, besökte Kroatien, skaffade glasögon och började på lärarprogrammet!

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, det tycker jag allt! Att börja plugga till lärare känns faktiskt stort. Och ja, det där med bebis är väl "ganska" stort också. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2014? Staffan och Nina fick ju lilla Eira, men ingen i min närmsta vänskapskrets ynglade av sig. Desto fler gör det detta år!


Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 
15 januari, 27 januari, 29 januari och 20:e september. Den sistnämnda för att jag 1) fyllde år, och 2) blev varse om mitt pregnanta tillstånd. Dog någon som stod dig nära? Nej. Och det är jag så himla tacksam för. 

Vilka länder besökte du? Det blev "bara" Danmark och Kroatien. En blir bortskämd när en är van vid tågluff! 

Foto: Måns
En nöjd Severina i Kroatien.

Bästa köpet? Hemprylar! Är så jäkla glad för att vi köpte både en ny soffa och en ny säng, vi har behövt uppgradera oss hur länge som helst. Och mina låga Dr. Martens som jag har använt nästan varje dag sedan de kom in i mitt liv, men de var ju faktiskt en present från Måns.


Soffy, I love u. ♥


Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Glädjen då examinatorn skickade ett mejl om att jag hade fått VG på uppsatsen som jag hade slitit med alltför jävla länge... jag har nog aldrig blivit så glad tidigare. Inte ens efter stickkisseriet, för då blev jag mest paff och chockad. 

Saknade du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Träning. Jag är rätt säker på att jag kommer behöva ta tag i det där på allvar efter att min kropp har blivit 100% min igen. Jag börjar redan få riktigt ont i ryggen, och värre lär det bli. :C 

Vad önskar du att du gjort mer? Ja, TRÄNAT för fan?! Och kanske peppat mig själv mer i början av året, för då var livet fan inte kul...t. Och umgåtts mer med mina fina chompisar istället för att hetsa med onödiga saker. Och läst böcker. 


Hade gärna hängt mer med Mira och Kristin t.ex. Här var vi i Köpenhamn, och det var dejligt. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Suttit vid TV:n/datorn/iPhonen. Fan vilken fälla det är alltså, särskilt när man inte mår tipptopp. 

Favoritprogram på TV? Tittar helst på RuPaul's Drag Race (always and fo'evvah), och andra sköjiga saker som Modern Family, Glee, The Office, men även West Wing, Girls, Game of Thrones, och förstås, skräckfilm (alltid tillsammans med Anton och Petra). 

Bästa boken du läste i år? Wise Children av Angela Carter tyckte jag om väldigt mycket. 

 

Största musikaliska upptäckten? Amason (min bästa låt 2014: Went to War) och The National! Lite sen på bollen kanske, men hellre sen än inte på bollen alls.... eller va?

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Efter min sjukskrivning från skolan gick jag ju tillbaka till jobbet som Visual Merchandiser på Mönkan och härjade där från april-september. Och den största "framgången" var väl när tjejen som är VM-ansvarig för stora delar av Sverige var i vår butik och sa att den var hur fin som helst och att inget behövde ändras. Då blev jag stolt serru!

 

Största framgång på det privata planet? Att jag klarade att hämta mig från den sjukt jobbiga perioden i vintras. Fy fan, vad jag mådde kasst då. Urk. Och med risk för tjat: att jag klarade helvetesuppsatsen till slut. Det trodde jag inte att jag skulle göra! Samt att jag kom in på lärarprogrammet. Det var skön...t.

Största misstaget? Att jag inte lyssnade på mig själv och var snällare mot mig själv när jag behövde det som mest. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var ledsnare än någonsin i början på året, men väldigt glad i slutet på året... såatte, det är väl plus minus noll.Vad spenderade du mest pengar på? NAGELLACK och dyrt smink, resor, mat och kläder.
 

Något du önskade dig och fick? Önskade mig bl.a. en maskros ingjuten i glas när jag fyllde år, och fick en sådan av Anton, Petra och Leion. ♥ Och i julklapp önskade jag mig en superfin tvättkorg från Ferm Living, vilket jag fick av mamman och pappan!

Något du önskade dig och inte fick? Njae, inte vad jag kan komma på faktiskt!

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag åt lyxfrulle med min karl, sedan åkte jag till Mönkan och jobbade med mina gullon Stina och Tora. Mamma och mormor kom och överraskade mig på jobbet och skjutsade mig hem till Kortedala, och när de hade åkt hem gjorde jag det dära testet. Chockad ringde jag till Petra (kunde vänta exakt 10 minuter), och det lät såhär:
Hon: "Grattis på födelsedagen!"
Jag: "Tack! Och eh, på tal om födelse...."
Hon: "Äeeee.... din subba"
Älskar den där. :') 
Efter samtalet försökte Måns och jag att lugna ner oss i någon timme, sedan åt vi middag på Puta Madre. Efter en stund joinade Anton, Petra och Leion och då skålade vi i svingoda drinkar (alkoholfria för min del förstås). 


Två favoritsaker: Petra och chips. På Way out West dessutom, det kan ju inte bli bättre!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En bättre start på året hade ju suttit rätt gött.

Vad fick dig att må bra? Måns har varit en jävla klippa. Shit, vad han har varit fin och tagit hand om mig. Är så glad att det är just honom jag har avlat på! Och Iso må "bara" vara en hund, men hon har också tagit hand om mig på något sätt, genom att tvinga med mig på promenader ibland, och genom att lägga sitt lilla huvud i mitt knä när jag har varit ledsen. Annars är det ju mina älskade vänner som har varit små änglar och ställt upp och lyssnat och kramat när jag har tjatat hål i mitt eget huvud. 

Mitt allt!

Vem saknade du? 
Folk som inte bor i Göteborg och som jag egentligen vill träffa jättejätteofta. Typ familjen, och en massa fina vänner.

 

De bästa nya människorna du träffade? Tora är jag ju helt fantastiskt glad över att ha träffat, för hon är en av de gölligaste som finns! Annars: mysigt pluggfolk. 

Foto: Stina
Tora & jag, lika som bär!


Mest stolt över? 
IGEN: Uppsatsen och den nya pluggstarten på lärarprogrammet. Kanske också att jag fick bukt på mina tvångstankar som förstör min annars så smarta hjärna när jag försöker skriva saker.

Högsta önskan just nu? Att lil' hen föds frisk och kry, att jag och mina närmsta får vara friska och krya, att det blir en fin sommar fylld med äventyr, och att jag och Måns inte tappar bort varandra i den virriga föräldrastressen som garanterat kommer att infinna sig i våra liv.

Vad tänker du göra annorlunda detta år? Jag tänker att typ ALLT kommer bli annorlunda från och med i maj?! Mer specifikt tänker jag på rutiner: det kommer inte bli några sovmorgnar till kl. 11, hela dagar av seriemarathon, eller prokrastinering vad gäller skoly. 2015 blir med andra ord året då jag *växer upp*!


De första plaggen till lil' hen: kit från H&M, prytt av franska bulldogs...


... clownset från Mini Rodini, samt en stickad tröja från Emmaus. 

Grönt e skönt

Jag gillar tydligen gröna grejer just nu:

1) På första plats kommer Piggelin, AKA det bästa som någonsin hänt mig. Det har faktiskt hänt att jag har smugit till frysen för att hämta en, upptäckt att de var slut och att jag då har börjat gråta. Tur att jag var ensam hemma! 

2) Kiwis. Nam nam. 

3) Detta kaxiga nagellack från Ciaté, Palm tree. Så ljuvt!4) Cocky spaniel iklädd sin nya gröna (eller mja, gulgröna) reflexcape med tillhörande små tassreflexer. Avlider av denna cuteness!!!!
Trist att hon poserar som ett roadkill, men hon hade precis fått ett märgben att gräva ned sig i. 

Sjukhusvistelse

De senaste två veckorna har jag behövt söka vård akut två gånger för att min kröpp inte kan bete sig. Första gången för att jag fick jättesvårt att andas och barnmorskan ville utesluta blodproppar i lungorna. Riktigt så allvarligt var det dock inte, utan det var bara min dumma gamla astma som hade vaknat till liv igen. Andra gången var igår. Natten till igår vaknade jag med hemska magsmärtor, det gjorde så himla ont! Det var en huggande smärta i blindtarmstrakten och jag kunde inte ens gå upprätt eller lyfta höger ben utan att börja grina. Igår åkte vi till akuten vid 11, blev förflyttade till specialförlossningen vid 11.30, och sedan blev jag kvar där tills idag. 

Kirurgen som klämde på mig igår misstänkte först blindtarmsinflammation eftersom området och smärtorna stämde in på de vanligaste symptomen, men mina värden var lite för bra och visade ingen infektion. Eftersom en inte bör röntgas i onödan när en är *i mitt tillstånd* fick jag göra två ultraljud; ett för att kolla så att lil' hen i magen mådde bra (vilket hen gjorde), och ett för att kolla blindtarmen och njurarna. Blindtarmen stod dock ej att finna då den gömde sig bakom tjocktarmen. Den sluge jäveln... De kunde alltså inte se om den var inflammerad, och har ännu inte kommit fram till vad smärtorna beror på. 

Nu är jag äntligen hemma och har fortfarande lite ont i magen, även om det inte är lika illa som igår. Hoppas verkligen att jag slipper åka in igen och att det inte är blindtarmen, utan istället något i stil med Olivias förslag: en fis i kläm! 


Det var en sjukt jobbig dag igår, jag höll på att rymma därifrån till slut. Jag åt två knäckebröd innan vi åkte till akuten (alltså runt 10), och två knäckebröd plus lite choklad runt 14-tiden. Sedan fick jag inte äta eller dricka förrän vid 2 på natten, och då bara för att jag grät av hunger och i princip bad på mina bara knän om att få äta. Lol. Fick glukosdropp för att försöka hålla mig någorlunda pigg, men det funkade sådär. 


En vaktmästare skulle skjutsa mig i rullstol till ultraljudet och jag höll på att dö av skam. Jag ba "alltså, jag kan gå själv?!" och sköterskan ba "nämen, passa på att bli lite uppassad nu!". Eh ok. #flärd

Hej matblogg!

Igår gjorde jag en sjykt god sallad! Hittade receptet på en blogg, men har glömt vilken... aja, skit i det nu! 

Den innehöll babyspenat (som egentligen skulle ha varit grönkål, men den var slut i affären), fetaost, rostade valnötter, vildrismix och granatäpple (som är bland det snyggaste + godaste + nyttigaste i matväg). Jag mixade ihop en dressing av sauterad schalottenlök, olivolja, äppelcidervinäger, vatten, honung, citron och salt, och sedan gojsade jag ihop allt till en enda härlig röra.

Dagens tipz! 

Smarr! 

Nyår

Kom på att jag har några pics från nyårsfirandet, såhär en vecka efter! P g a min bebisbakning och Amandas sönderhostade revben siktade vi in oss på ett väldans lugnt nyårsfirande, och så blev det. Ett av mina bästa dock, så himla mysigt vare! Hela familjen (inkl. Iso förstås) åkte till Borås och hälsade på Amanda och Andreas, med väskorna fyllda med gomat och sällskapsspel. Mården hade dessutom förberett ett quiz i ca tre timmar, så fint! :') 

Såatte ja, kvällen gick mest ut på att laga och äta sjukt god mat, tjöta, bösa och spela spel - helt perfekt! 


På dagen åkte jag in till stada för att shöppa gravidvänlig ost på Saluhallen, och kunde inte låta bli att smita in på Weekday och köpa nya kaxiga guldhalsband. 


Fixade också dem perfect nyårsnails med Essie Blanc och Essies bronsfärgade glitter Summit of Style. Var dock dumihuve och målade naglarna innan jag tog på mig strumpbyxor, vilket resulterade i...

... detta. På båda händerna. Misär. Fick ta med mig lacken till Borås och fixa dem där. 


Amanda och Andreas hade gjort så fint! ♥


Jag gjorde ett helt sjukligt gott vitlöksbröd: jag skar upp rutor i ett grekiskt lantbröd (utan att skära igenom helt, men nästan), bredde hela insidan med vitlökssmör (mixa 75 g rumsvarmt smör, 5 vitlöksklyftor, lite persilja + salt), sedan proppade jag ned ost i skårorna. Vips in i ugnen i ca 10-13 minuter i 200°, et voilà! Dör. 


Quizmastern! ♥


Sedan var klockan 23.50 och vi skyndade ut för att titta på fyrverkerier i den dimmiga Boråsskyn, samt för att skicka upp två rislyktor. Den här kraschade i en snöhög och fick alltså symbolisera att 2014 nu är över.


Vi hade mer tur med nästa!


Foto: Amanda
Nytt år, hurrä!! 

Halvvägs

På nyårsafton berättade Månse och jag om en liten hemlis som vi har försökt hålla sedan min födelsedag den 20:e september. Den dagen kissade jag nämligen på en sticka som efter ca 3 sekunder visade att vi ska bli päron! 

Det känns fortfarande väldans stort och nästan omöjligt att greppa, men i och med att jag, som min moster sa, "börjar se ut som att jag har svalt en fotboll", sjunker det in mer och mer för varje dag. Spännande äre! 


Vecka 12 gjorde vi ett ultraljud som visade en extremt pigg, 57 mm lång person som vinkade och allt.

Runt v 16 började det bli svårt att dölja kaggen, så då investerade jag i två trikåkjolar som jag nu lever i.

Bild tagen på nyårsafton, i v 20! 50% av tiden har redan gått!!! Helt sjukt! Snart är det maj och då är det alltså tänkt att hen ska komma ut och bo här? Magad. 

2015 blir med andra ord ett jäkligt spännande år!

RSS 2.0