Boule och Tranemobesök

I fredags var det dags att fira Mandans födelsedag en dag i förskott, och det gjorde vi genom att spela boule, äta ostar och dricka vin (ok, fransk äppelmust för den pregnanta i sällskapet), och sedan äta supersmarrig mat på Barabicu. Halleda', sicken fin kväll! Till och med denna trötta knubbsäl lyckades hålla sig vid liv hela kvälla (nåja... när de andra gick vidare till någon pub åkte jag hem för att sova). 

Det var lika bra att jag åkte hem tidigare, för på lördagen skulle vi gå upp tidigt tidigt och åka till Tranemo, där jag inte har varit sedan jul....... sämsta dottern i byn. :C Det var i alla fall huuur mysigt som helst att hänga med lille familjen, och välbehövt! Det var antagligen den sista gången jag var hemma utan lil' baby, och det... är ju rätt svårt att ta in. Harreguu'.

Oh well! Bildregn på det? 


Innan fölsisfirandet målade jag naglarna med mitt nya favvolack: Depend 7 Day i färgen "Suburban chic". Jag och Livan blev ju så himla ledsna när Livsmedelsverket förbjöd vårt älskade gellack från Depend förra året, men det här är nästan ett värdigt substitut: det är ett hybridlack som härdas i dags- eller lampljus, men man behöver ingen UV-lampa. Borttagningen är ca tusen gånger lättare också, för man kan använda sin vanliga remover! Och på mig håller det faktiskt i ca en vecka innan det blir fult. Bra skit!


Använde läppstift för första gången på x antal månader. Tack och lov är läppfnasighetens värsta period förbi!  


På med nya trenchen och ut i vårkvälla! 


Boule på Boulebar! Amanda och hennes syster Matilda bildade ett lag, och Olivia och jag ett. Minns inte riktigt vilket lag som vann, det är lite suddigt såhär flera dagar efter................... och om det var Amanda och Matilda som vann var det förstås för att Livan och jag ville låta fölsisbarnet vinna! Sådana är vi: ödmjuka. 


Mycket viktigt att mäta så att allt går rätt till!


Olivia mätte min mages omkrets också. Den var ca två meter. Näe... men nästan. 


ALLTSÅ!!! Kan jag få äta ostbricka varje dag i hela mitt liv, plz? Är så jävla bitter för att jag inte får äta opastöriserad ost, det är ju tortyr?! Särskilt när vi beställde in baguette och det fanns en massa smarrig mögelost. :'( De var i alla fall gulliga och lade till lite extra ost som jag kunde äta. 


Vi blev bortskämda av Matildas roomie som jobbar i baren: han skickade t.ex. in drinkar och en monsterportion pommes till vår bana. Nom!


Världens finaste Amanda på Barabicu. Hurra för vår fräscha 27-åring! ♥

En dag senare satt jag på ett tåg med mitt eminenta resesällskap: Mården som läste Populär Historia... 


... och valken som använde mina snabba skor som bitstöd. 


Bland det finaste jag sett: när Iso bondade med min lilla mormor. Blev helt tåris! När de satt själva på altanen en stund hörde jag mommo säga: "Vem är världens finaste vovve? Är det du, Iso? Jaaa, det är du!". Grinade inombords.

Och det var det om det. Tjarrå!

Postpreggo-klänning och en nytrimmad säl


Något som är sjukt svårt: att uppskatta ungefär hur kröppa kommer se ut efter att min lille inneboende har flyttat ut. Vi ska på två bröllop i sommar om allt går väl, och denna dress får nog hänga med på ett av dem. Men i och med att den passar helt okej nu blir den kanske alldeles för stor sen? Livets dilemman alltså. 


Iso har fått tag på bebisens första gosedjur och blivit helt kär i det. Hon visar detta genom att bita upp rumpan och dra ut stoppningen på den stackars räven. Bebisen kommer få något annat med andra ord. Den här bilden föreställer förresten Iso pre klippning...


... Och såhär ser hon ut nu. Kolla på henne!!! Nytrimmade lille fånetratt! <3 <3 <3 


I onsdags åkte Iso och jag hem till Stina och inspekterade hennes nya lägga i Majorna. Den var provocerande fin! 
Sedan kom Tora och myste också, så himla gosigt vare. <3 


Iso älskar att titta ut genom fönster, så hon gav lägenheten godkänt. 


Eller till och med Mycket väl godkänt.
Notera fettvalken ovanför svansen. 


Tråkig jävla vecka.

Jag hade sett emot veckan som gick, för lil' Mård hade påsklov och jag hade inga föreläsningar = MYS. Tyvärr blev M jättejättesjuk redan första lovdagen, och sedan höll det i sig heeeeela veckan. Den stackaren sov på soffan i tre nätter eftersom han var rädd för att smitta mig, och detta resulterade i att hönsmamman, dvs. jag, satte klockan och gick upp 6 gånger/natt för att kolla så att han andades (fasar för hur det kommer bli med bebisen - kommer ju vilja kolla andningen varannan minut?!). 

Den enda ljuspunkten var när vi hängde hos Anton och Petra i lördags. Mina bästa pluppar alltså, vad Götet vore tråkigt utan dem!


Kolla ba. Plutt. :'( Tycker så synd om honom som fick hela sitt lov förstört av sjuka.


Själv led jag också på mitt eget lilla vis. Hade en tenta i onsdags, och en hemtenta som skulle in i fredags, kl. 23.59. Klockan 16 på eftermiddagen skulle jag börja med den och tänkte "äh, tre sidor skriver jag ju ganska snabbt", men sedan insåg jag att jag hade läst fel i instruktionerna: den skulle vara sex sidor. :))))))) Skrev mig nästan till en stroke där, men till slut skickade jag in den jäveln två minuter innan deadline. 


Har tvättat yttepyttesmå kläder i strl. 50-56. Så sjukt. Kolla den lelle pyttejamasen med valar på, så gölli! :') Vill att jag och Måns ska ha varsin Onepiece med samma print. 


Vi håller på att sortera grejer i gästrummet som fr.o.m. snart ska bli gästrum/barnrum med skötbord och sådant nödvändigt. Hittade en maaaassa fina minnen i några gamla lådor, som t.ex. mitt Interrailpass från vår första tågluff 2011 ♥. Det var min finaste resa!


HAHAHA! JA, Amanda och jag var alltså Luciakandidater någon gång under gymnasiet. Den där jävla frisyren som levde på mitt huvud då var helt hemsk. En frisör went loco och klippte mig lite som hon själv ville, hence min frisörskräck. Gick från nästan midjelångt svalligt hår till... det där?! Äe fyfan. Minns att jag grät i tre dagar, och t.o.m. min MAMMA började gråta när jag kom hem från frisören. Alltså! 


Hittade även detta lilla kort i en gammal plånbok: en bild på pappa när han var ung hippie. Tycker att han är så jumla stilig! :') 

Här ska det va en rubrik.

Jag har en svinjobbig tenta på onsdag, och eftersom jag fortfarande inte har börjat plugga inför den (är så jävla sämst just nu, USCH! Vill ju ba sova och äta kokosbollar, varför kan jag inte få göra det???) drog Måns med mig till sin skola och hade genomgång om världsreligionerna på whiteboarden. Så gölli att jag smäller av, min lille lärargoobe. :')
 
Oh well. Jag lär inte klara tenty ändå eftersom jag inte ens har orkat gå på föreläsningarna, men nu har jag i alla fall "försökt".

Äe. 


När mamma hälsade på mig på jobbet i förrgår köpte hon den här fina kimonon till sig själv, plus en till mig!! Så snel mami! :') 


Idag: jag och byrackan väntade på Måns utanför Hälsosushi. Sedan joinade Anton och Petra också, sicken fröjd! 


Iso blir superneedy när hon är på skolan, och idag ville hon helst ligga i mitt knä hela tiden. Det gick i ca fyra sekunder, sedan fick hon en egen stol. 


*2 cool 4 school* 

Påsk

Igår var det inte bara påskafton, utan också min sista dag på Monki Frölunda AKA världens finaste lelle butik. Det känns så jäkla sjukt att: 
1) Jag inte ska jobba på ett bra tag p g a mammaledighet. Mamma? JAG?! Eh va?
2) Jag aldrig mer kommer jobba i den fina Frölundabutiken. När jag kommer tillbaka någon gång nästa år ska jag nämligen börja jobba i en ny Monkibutik. Det känns också kul, men fy vad jag kommer att sakna Frölis och vårt fina gäng därute. :'( It's the end of an era osv.

JAJA. Livet går vidare. Bildspam comin' up:


Vaknade tidigt igår och satte igång med storstädning. Åt frukost med Mårdy och sedan kom mina föräldrar för att skjutsa mig till jobbet. //spoiled brat. 


Möttes av detta fina när jag kom in i personalrummet. Blommor, ballonger, godis, ett gulligt kort och morotskaka i kylen. :')


Om det kom en liten tår när jag läste kortet? Eh, kanske.


Innan mamma och pappa åkte hem tvingade jag pappa att ta kort på mig och mina göllon Linn och Anna. 


Sedan ville Linn ta kort också. Det roligaste just nu = min kroppsform. 


Jag jobbade till stängning, och innan jag åkte hem förevigade jag personalväggen som är fylld med fina Monkiminnen.

En sista selfie på jobbtoan, sedan vinkade jag hej då till min lille butik. Tack för de här fem åren, fina Monki Frölis.


Blev så glad för di små blomstren från kollegorna! 


Kom hem vid 19-snåret och möttes av 1 st superglad cocky spaniel + en massa fina kompisar som hade förberett påskmiddag. Knytkalas = så bra grej. 


Mmmgott. Måns hade gjort Västerbottenspaj och jag bidrog med focaccia med feta, tomat, rödlök och rosmarin, samt chokladmousse till efterrätt. Idag har det varit strålande sol och den lille fete har hängt ute på balkongen. Hon älskar att titta ut över sina ägor och spionera på grannhundarna.

RSS 2.0