26

Sedan i lördags är jag 26 barre, och det är ju ändå helt sjukt. Det var INTE längesedan jag fyllde 16?! Jaja, snart dör vi allihopa.

Anyhow. Min födelsedag var så himla fin! Mårre och Iso väckte mig med skönsång kl 06.30, sedan åt vi en sjyyykt god pannkaksfrukost och smoothie gjord på jordgubbar/mango/lemonad. Smarr. Efter morgonmyset åkte jag till jobbet och stuffade med Stina och Tora. När jag kom till jobbet på morgonen hade Tora hängt upp en stor ballong i personalrummet, och när Stina kom hade hon med sig chokladtårta och blommor. Mina gullekompisar! :') 

Någon timme innan jag slutade fick jag en finfin överraskning i form av mamma och mormor: de hade kört ända till Götet för att gratta mig. Alltså! ♥ De skjutsade mig hem till Kortedala och när de hade åkt hem drog vi in till stada för att äta fölsedagsmiddag på Puta Madre. Så. Gott. Synd ba att jag hade så tighta jeans att jag nästan fick tarmvred. Åt ca tre skedar av huvudrätten, sen gjorde magen så ont att jag fick skicka tillbaka maten. :-)

:C

Kvällen avslutades med fancy drinks ihop med Anton, Petra och Leion. Fasen vilket fint folk jag har i mitt liv! Älskar er!
 
Random piczzzz:


Jag har äntligen gått in mina fina låga Dr Martens som Måns köpte åt mig i NY. De passar ypperligt till prickiga strumpor!

Jag har beställt dessa glasögon, de kommer förhoppningsvis inom två veckor! Hälsningar, Kisarn 


Av Måns fick jag bl a teaterbiljetter och den här: en kub med en fjäder i. Den speglar ljuset så himla fint när den står i fönstret! Något som är kul...t är att Måns köpte den på Market 29 i lördags, ca en timme innan Petra och Anton var där och frågade efter den (de tänkte alltså också köpa den till mä). Mårre fick den sista!
 

Tack Tora! :')

Puta Madre är bra fint! Nästa gång jag ska dit tar jag på mig löst sittande tights.


Och som avslut, presenten jag fick av Panton och Leion: en glaskula med en maskros i. Den är heeelt fantastiskt fin! Jag har en obsession för vackra ting som är ingjutna i glas, ehe. 

Vi får inte ge upp.

I söndags när vi begav oss till vallokalen, Mård och jag, hade jag fortfarande inte bestämt vad jag skulle rösta på i riksdagsvalet. Miljöpartiet, som ju är mitt hjärtas parti, kändes egentligen självklart, men i båset bestämde jag mig för att taktikrösta på F! för att försöka förhindra att SD skulle få en vågmästarroll. 

Det var med vemod vi följde valet på TV hemma hos Anton och Petra senare på kvällen. När de preliminära VALU-siffrorna visades fladdrade det till i min mage: 4% till F! Det kändes för nära gränsen, och för nära gränsen var det. Samtidigt fick SD så många röster att de blev Sveriges tredje största parti. Plötsligt kändes det mesta hopplöst. Inte ens regeringsbytet och den nya statsministern som vi hade hejat och hoppats på gjorde oss riktigt glada. 

Det gör mig otroligt ledsen att så många svenskar lägger sin värdefulla röst på ett rastisiskt parti. För rasistiskt, det är SD. Utan tvekan. Men vi får inte glömma att alla som röstar på SD faktiskt inte är rasister. Det är så lätt att bli arg och känna ett svart blint hat mot de som har röstat på Jimmie och resten av järnrörsgänget, men att hata, plocka bort vänner som röstat på SD från Facebook (vilket jag själv gjorde förra valet) och skrika så högt att SD inte kan tala på sina torgmöten funkar inte. Tro mig, min impuls är att göra samma sak. Men såhär har vi gjort i fyra år nu, och se vad det har lett till: SD är det här valets enda riktiga vinnare. Därför är det viktigt att vi är öppna och tar diskussionen istället för att klicka "Ta bort vän" på Facebook. Vi måste argumentera rationellt och lugnt utan att kalla den andra "rasist" eller "idiot". Det är inte så vi enar vårt splittrade land. Det är inte så vi får folk att öppna ögonen och hjärtat och ändra sig.

Nu, efter några dagars betänketid, är jag i alla fall glad för att Reinfeldt avgår och lämnar plats för svetsaren Stefan Löfven, som själv är uppväxt i och brinner för arbetarklassen. Jag har så svårt att förstå hur folk kan välja att rösta för sin egen ekonomis skull istället för att se till de som har det allra sämst och svårast. Moderaterna försökte för fan vinna röster på att "en röst på MP innebär att Thailandsresan blir 2200 kr dyrare". Skit i miljön och tänk på din plånbok, med andra ord. Där kan man tala om ren egoism, och det är något som Sverige inte behöver mer av. 

Decisions, decisions...

Jaha. Igår travade jag in till optikern, fortfarande med ett svagt hopp om att få slippa glasögon. Detta lilla hopp dödade hen efter en synundersökning. Mitt jävla högeröga ser dåligt jämfört med det vänstra, så nu ska jag ska alltså få glasögon. Och det är ett problem eftersom jag:
 
1) Är ytlig,
2) Inte passar i några glasögon jag har testat.

Dålig kombo.

Det fanns ett enda par som jag tyckte var fina, och samtidigt som jag testade dem och tänkte "okaj, de här kanske funkar" utbrast glasögon*stylisten* "NÄE, jag tycker INTE att du ska ha runda bågar, det passar inte ditt ansikte!". Nähä. Nänä. 

Fick låna hem bågarna ändå eftersom jag ratade varenda förslag hen gav. Såatte... Det som är bra är att jag endast behöver använda dem på föreläsningar/bio/teater/osv.  

Ungefär såhär såg mitt fejs ut när hen sa att jag inte passar i de enda bågarna jag kan tänka mig: skelögt.

Denna vecka alltså...

... den har i huvudsak genomsyrats av en sak: oro för den nyopererade hunden i hushållet. Fy fan vad Iso har mått dåligt, och fy fan vad hemskt det har varit. Vi har fått ta henne till Blå Stjärnan i ilfart två gånger, och först sex dagar efter operationen fick vi veta vad som var fel: hon tål inte tråden som den lelle valpmagen är ihopsydd med. Det låter kanske inte så farligt, men såret har sett helt vidrigt ut, hon har inte kunnat dricka själv på en vecka (bara slickat vatten från våra fingrar), och mått jättedåligt psykiskt p g a morfinet vi har proppat i henne.

Djur borde inte få bli sjuka, det är FÖR jobbigt. :(


Alltså titta vad det är synd om henne!!! Gråter nästan av att se henne såhär. 


Okej, får muntra upp mig med en lite trevligare bild, t ex en på min Mård i solen. 


I fredags åt jag tapas med mitt hjärtas fröjd Olivia! ♥


Vi har tydligen exakt lika god smak när det kommer till pölish: min hand (till vänster) är pyntad med Essie Sand Tropez, och Livans naglar är täckta med Chanel Frenzy som hon fick av mig i julklapp för några år sedan.


ÄLSKAR DAJ! ♥

 
Här har vi det senaste tillskottet i min ljuva vänskara: Tora. Hon är göllig som få, och som ni ser har även vi samma smak när det kommer till fashiönn.


I helgen fick vi ett snabbt besök av min lelle familj. Min fina pappa Björn fyllde år, hurra hurra hurraaa!


Vi är inte jättelika... eller det skulle möjligen vara de buskiga ögonbrynen då, men de har jag ju fuskat mig till med hjälp av ögonbrynsfärg, penna, skugga och gel. 


Lil mama. ♥ 


Härligt uppstyrd bild mamma fick till! Notera pappan i fönstret. :') 


Är så himla glad att vi tog tag i våra liv och fixade balkongen i somras, för den har varit lite av en sopstation sedan jag flyttade in här med Anton och Petra för fyra år sedan. Mammas hundallergi gör ju att hon inte kan vara inne i vår lägenhet, men på balkongen kan vi minsann hänga!


En annan har inhandlat en tröja som har kommit att bli en ny favorit. Den är hög i kragen, kort i midjan, och jäligt sassy. Läppstiftet har jag faktiskt fått av Anton, det kommer från hans förra jobb Forever Living!


Gullot Kristin fyllde år i augusti, och jag gav henne bl a min favoritbok i present: Kate Chopins The Awakening. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja se den här boken igen eftersom den var ämnet för mitt livs hittills största ångest: C-uppsatsen. Men det hatet har lagt sig, och jag kan återigen se dess storhet (Bokens storhet, that is. Ej min uppsats, hehe).
Protagonisten Edna Pontellier är min all time favourite när det kommer till litterära karaktärer, hon e såattsäga *one tough cookie*. Det här citatet är det bästa i hela boken, tycker jag. Med tanke på att The Awakening publicerades 1899 är Edna ganska kaxig ändå! 

Magister Svedberg

Jora! Nu har denna gått på lärarprogrammet i tre dagar och det känns lite överväldigande, men gatt! Jag kommer på mig själv med att bli sjukligt stressad över teh massive wöök load, men då får jag ge mig själv en mental lavett och andas. Det får INTE bli som förra hösten då jag la i en racerväxel och sprang in i väggen. Ehe.

Jag känner i alla fall en stor pepp inför läraryrket, och det är skön...t. 

Men nog om det! Bildbooooomb! 

Jag som har använt stuprörsjeans sedan jag var 16 har nu dristat mig till att inhandla ett par slappa jeans, Kimomo high waist från Mönkan. De må ge mig något av en blöjrumpa, men de e cool. Något som ej e cool är hur onaturlig och stel hållning jag har på exakt alla bilder. 


mvh, Van modebloggare. 


Kände att jag var "tvungen" att inskaffa en "vuxen" jacka inför hösten också, annars kommer jag smälta in lite för bra med kidsen på skolan där jag ska ha VFU. 


Tora är ca världens gulligaste person! När jag kom till jobbet en morgon fann jag detta i personalrummet: ett halsband till Iso och ett armband till mig, pärlat av T herself. De symboliserar en röd/grön/rosa regering. Vi kommer bära detta bling med stolthet, Iso och jag! 


Som sagt. 


En annan dag höll jag på att göra i byxorna när jag skulle gå på toa och möttes av en av våra jeansmodeller i papp. 


Fortsätter träffa på min lelle kompis vid vagnen titt som tätt. 


Förra veckan träffade jag min gamla studybuddy Jonna! Vi åt linssoppa i Linné, tog en kaffe på Frippe & Frida, och klämde på roliga inredningspryttlar på Market 29 i Haga. De här små vaserna är för jäla fina! 


Fina Kino. Mård och jag åt pasta och drack lide öl där innan vi gick på bio i lördags. 

Happ, nu har jag bokat tid för synundersökning. Jag som alltid har haft perfekt syn kommer antagligen få glasögon. Jag satt längst fram på föreläsningen idag och fick ändå kisa för att kunna se vad det stod på den enorma projektorduken. :C Åh, jag tycker att glajjer är så himla fint och *sofistikerat* på andra, men INTE på mig och mitt bowlingklot till face. Dessa bågar från Ray Ban känns dock okej, så något liknande får det nog bli isåfall. 

Lillnutten kastrerades i måndags, och nu är hon så himla ynklig och ledsen. :( Tratten ska hon ha på sig i ca 9 dagar till, och det suger eftersom hon fastnar i allt precis hela tiden. Stackars lille. ♥


Bild från idag. Göteborg är soligt och varmt och jag vill aldrig att den här sommaren ska ta slut.

RSS 2.0