Frukost

Om jag bara finge skulle jag äta frukost all day erry day. Det är det bästa som finns!

Imorse gjorde jag en liten mix som kan komma att bli min nya besatthet (efter att ha ätit mangosmoothie varje morgon i ett år).

Jag mixade frysta hallon och blåbär med turkisk yoghurt, lite honung och kokosflingor, sedan slängde jag på mandel, kokoschips och chiafrön. 

NOM!


Den senaste veckan har följande hänt:

1) Iso har blivit klippt på en hundsalong för första gången i sitt snart 7 år långa liv, och det blev en rejäl trimning. Nästan en snaggning faktiskt. Hon ser ut som en liten idiot, men vi älskar na ändå! 


Grå, gammal och tjock. ♥2) Vi har ringt till Blå Stjärnans akuttelefon två gånger: Den första gången fick vi ringa för att ett par snorungar sålde chokladbollar vid spårvagnen och tappade en som Iso fick i sig snabbare än en dammsugare. Isos mage är jäkligt känslig mot ca allt, och kakao kan dessutom vara dödligt för hundar. Hon mådde bra i två dygn, sedan började hon exorcistspy från... ja, alla möjliga hål. Det lugnade ner sig till slut, tack och lov. Ett tag var jag rädd att hennes stund var kommen och att hon skulle avlida av något så ovärdigt som kakaoförgiftning. (Ett fett minus till Blå Stjärnan by the way: när jag sa att Iso hade fått i sig kakao frågade sköterskan hur stor _negerbollen_ var. Jag ba "DET VAR EN CHOKLADBOLL, OCH DEN VAR GANSKA LITEN". Föfan, inte okej!)
      Andra gången vi ringde var igår. Iso darrade i hela kroppen, nästan krampade, och t o m hennes nysnaggade huvud hoppade. Eftersom hon har haft problem med magen fler gånger den här månaden fick vi panik och trodde att det var något allvarligt fel på henne, typ trasig mage, kanske något svårt nervproblem, eller borrelia. Jag ringde med gråten i halsen till Blå Stjärnan och berättade allt som hänt det senaste, bl. a. att hon precis har blivit trimmad; kunde hon ha spänt sig så mycket under klippningen att någon nerv hamnade i kläm? Sköterskan rådde oss att bädda ned henne i korgen med filtar och vetevärmare. Vi gjorde detta, och darrningarna slutade. Så ja, vi ringde alltså till hundakuten för att Iso frös. 

Hehe. 
 
 
3) Vi har fått resultat från den första tentan på lärarutbildningen och jag fick VG!!!! Grinar bara jag tänker på det, är så himla glad! Ja, jag har ju ingen bild som passar till den informationen, så jag klistrar in en fin Göteborgig bild ba:


 
4) Mård och jag har varit på Stora Teatern med Petra, Anton, Leion och Emelie. Det var en av födelsedagspresenterna jag fick av Måns: biljetter till Klungans föreställning "På rätt sida om okej". Den var så jäkla rolig, och uj vad fint det är att gå på teater en vanlig sketen onsdag! 


Finalmente!

Jag kan äntligen se bra på långt håll, hurra! Det är himla ovant att ha glajjerna på sig, och de är ärligt talat ganska obekväma, men det är så himla skönt att slippa kisa hela tiden.


VFU!

Sedan senast har jag påbörjat min praktik på en gymnasieskola här i Götet, och det är så himla konstigt att liksom... vara den vuxna som faktiskt ska ha någon form av lärarroll i klassrummet. Jag tänker att det inte var så jättelängesedan jag själv var en kaxig liten gymnasieelev, men det var ju föfan 7 år sedan jag tog studenten. 

Ridå.

JAJA. Eftersom jag mest spenderar min *värdefulla* tid på plugg, praktik och skola har det inte hänt särskilt mycket det senaste. Eller jo, i helgen hade jag förstås ynnesten att umgås med två av mina bästa människor: Maja och Victor. De hälsade på oss fredag-söndag, sicken lyx!

Innan de åkte hem passade vi på att ta en långrunda i skogen med hundi, skåda: 


En måste ha koll på Iso precis hela tiden, annars äter hon upp alla svampar i skogen.

Som sagt. Till slut fick kopplet åka på. Trist va, Iso? Ha? HA? 

 
 
 
 
 
 
 
Dessa två asså. Älskar! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0