Blandade känslor

När VALUs siffror presenterades kramades vi och skrek: 17%!!! 17% TILL MILJÖPARTIET! OCH 7% TILL F!!!!! F! kommer ikapp SD!!!" Jag blev helt skakig av lycka och kände ba att NU! Nu händer det!

Men så presenterades de slutgiltiga siffrorna, där rasisterna Sverigedemokraterna hamnade på nästan 10%. 10 jävla procent. Klump i magen. Och när övriga Europas röster rapporterades ville jag spy. Bilderna på det grekiska nynazasistiska partiet Gyllene Gryning, där de med brinnande facklor bildar sin partisymbol som är obehagligt lik ett hakkors, gjorde mig helt chockad. Och Front National är nu Frankrikes största parti. Grundaren, Jean-Marie Le Pen, sa för ett litet tag sedan att förintelsen är "en historisk bagatell". Han har dessutom nyligen kläckt ur sig att "Herr Ebola" kan lösa problemet med invandringen. Ja, genom att utrota invandrarna då. Och det här händer nu, idag, 2014. Tidigare i år träffade Jimmie Åkesson Marine Le Pen, grundarens dotter som nu är partiledare, och efter det sa Åkesson att hon för partiet i en ”modern, ganska fräsch riktning”. SD vägrar fortfarande svara på om de kommer att samarbeta med Front National nu när de har mandat i parlamentet. Och folk ifrågasätter huruvida SD verkligen är rasister? Alltså. 

Förut var jag ärligt talat så naiv att jag trodde att Hitlers vidriga välde var det sista i sitt slag, och att något som förintelsen aldrig skulle kunna ske igen eftersom vi nu är "civiliserade moderna människor". Fan heller. Idag känner jag en stor sorg över att jag faktiskt är rädd att vi kommer få uppleva något lika hemskt under vår livstid. Det känns så nära på något sätt, nu när SD försöker förbjuda tiggeri och därmed sparkar på dem som har det allra sämst. Och när man känner ett sådant hat mot fattiga att man som butikschef på Hemköp på Stigbergstorget kastar en hink vatten över en romsk kvinna som tigger utanför butiken. Rasismen finns överallt, och den växer. Att nästan 10% av Sveriges befolkning anser att människors etnicitet och sociala situation minskar deras värde som människor... det är bara... nä. Jag kan inte ens sätta ord på det. 

En sådan här värld vill man ju inte leva i. 

Kommentarer
Postat av: Olivia

Stor lycka för oss MP:are!! Men faaan, man blir så arg så det gör ont i hjärtat när alla dessa rasister sprider sig i hela Europa :( :( :(

2014-05-26 @ 08:58:12
URL: http://oliviajenny.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0