Hektisk vecka

Joråsatte... i söndags satt jag uppe tills klockan var alldeles för mycket och skrev så att fingrarna brann. Typ. Gick upp kl 6 dagen efter, helt förstörd, och hann inte dricka kaffe, så på eftermiddagen fick jag den vidrigaste migränen jag haft på länge. Hade dessutom råångest eftersom deadlinen på min uppsats var kl 23.59 samma dag och jag hade en hel conclusion kvar att skriva, plus en massa annat småputs som jag inte hade hunnit göra än. Kom hem från jobbet vid 18.30, möttes av Isos spyor i hallen, började grina p g a spyfobi + migrän + ångest, gick och la mig och sov till kl 20.30, sedan KÖTTADE jag på i två timmar och skrev klart skiten?! Alltså FÖRSTÅ! Jag har varit bunden vid den där jävla skituppsatsen sedan i september och nu är den klar?! Typ. Opponeringen är på tisdag och jag är 100% säker på att jag kommer bli tvungen att göra massa kompletteringar eftersom mitt sista kapitel + sammanfattningen suger. På riktigt. Båda är så jävla dåliga. Jag skickade in den med 5 min marginal, som vanligt, och hann inte ens läsa igenom den. Gjorde det dagen efter istället och upptäckte jättemånga dumma fel, pinigt. JAJA, snart är allt över iaf! WAAAAAAAH!

Något annat som är fint är att veterinären ringde imorse och sa att Iso har reagerat bra på antibiotikakuren hon fick igår, hon är redan piggare! Åååhå, vad skönt det känns! Vi vill förstås att de ska operera henne ändå eftersom livmoderinflammation i princip aldrig försvinner helt med antibiotika, plus att det nästan alltid kommer tillbaka vid nästa löp. Det är dock en massa strul med försäkringsbolaget: eftersom det är helgdag har de inte svarat på om vi skulle få ut något på försäkringen, och MED försäkring kostar operationen 30.000 kr!!!!! Så svindlande mycket pengar. Om de inte skulle godkänna operationen (p g a att ultraljudet inte kunde garantera att det faktiskt är pyometra trots att alla symptom tyder på det) skulle det säkert kosta det dubbla. Det är så jääävla dyrt! Nu ska hon alltså få komma hem och vila upp sig lite. Om hon blir tillräckligt frisk ska vi låta kastrera henne istället, vilket är såååå mycket billigare trots att det egentligen är samma operation. Det känns dessutom bättre att låta söva henne när hon inte är så sjuk. Blir hon sämre kommer försäkringen täcka operationen, så vi får låta henne vara hemma några dagar och se vad ultraljudet säger nästa vecka. Hur det än blir ska det bli så fint att få hem henne idag, det är så sorgligt att gå förbi hennes tomma korg. ♥


I tisdags. Påsar under ögonen eftersom jag inte kunde somna på två timmar efter att ha skickat in uppsatsy, samt skrynkelbyxor som får mig att se 40 cm kortare ut. + GLAD!!! 

Åkte hem till mina pläpon-in-crime Petra och Anton för att äta tacos och kolla på skräckfilm. Deras lägga är så fiiin! Petras cello + Happy Lights + Stringhyllor + Vjatjeslav Fetisov i hyllan = perfekt Tumblr-bild. 


Lussekatten. Så ljuv.


Många långa och oroliga timmar på akuten igår. Baby dog. ♥

Älskade hund

Vår minsta familjemedlem är sjuk och sover på Blå Stjärnan inatt. Hon har fått pyometra, livmoderinflammation, så imorgon bitti måste livmodern opereras bort. Veterinären sa att det är ett standardingrepp, men narkos är ju alltid läskigt. 

Usch, vad hemskt det är när djur blir sjuka. Iso mådde så otroligt dåligt innan, ett tag tuppade hon i princip av och var okontaktbar. Hon har spytt jättemycket och varit hängig, så det är skönt att veterinärerna tar hand om henne nu. Men fy fan vad hemskt det var att lämna henne där, det kändes som att vi övergav henne. 

Älskade tuss, bli frisk nu så att du får komma hem till oss igen! Lägenheten känns så tom utan dig. 

Något är fel med hennes ögon också. Samtidigt som hon blev sjuk svällde ögonen upp, det såg ut som att de skulle tränga ur sina hålor. När veterinären undersökte dem upptäckte hon en massa konstiga prickar i ena pupillen, och hon hade tydligen aldrig sett något liknande. Sån e Iso: unik! Hoppas bara att det inte är någon fara. 

Blandade känslor

När VALUs siffror presenterades kramades vi och skrek: 17%!!! 17% TILL MILJÖPARTIET! OCH 7% TILL F!!!!! F! kommer ikapp SD!!!" Jag blev helt skakig av lycka och kände ba att NU! Nu händer det!

Men så presenterades de slutgiltiga siffrorna, där rasisterna Sverigedemokraterna hamnade på nästan 10%. 10 jävla procent. Klump i magen. Och när övriga Europas röster rapporterades ville jag spy. Bilderna på det grekiska nynazasistiska partiet Gyllene Gryning, där de med brinnande facklor bildar sin partisymbol som är obehagligt lik ett hakkors, gjorde mig helt chockad. Och Front National är nu Frankrikes största parti. Grundaren, Jean-Marie Le Pen, sa för ett litet tag sedan att förintelsen är "en historisk bagatell". Han har dessutom nyligen kläckt ur sig att "Herr Ebola" kan lösa problemet med invandringen. Ja, genom att utrota invandrarna då. Och det här händer nu, idag, 2014. Tidigare i år träffade Jimmie Åkesson Marine Le Pen, grundarens dotter som nu är partiledare, och efter det sa Åkesson att hon för partiet i en ”modern, ganska fräsch riktning”. SD vägrar fortfarande svara på om de kommer att samarbeta med Front National nu när de har mandat i parlamentet. Och folk ifrågasätter huruvida SD verkligen är rasister? Alltså. 

Förut var jag ärligt talat så naiv att jag trodde att Hitlers vidriga välde var det sista i sitt slag, och att något som förintelsen aldrig skulle kunna ske igen eftersom vi nu är "civiliserade moderna människor". Fan heller. Idag känner jag en stor sorg över att jag faktiskt är rädd att vi kommer få uppleva något lika hemskt under vår livstid. Det känns så nära på något sätt, nu när SD försöker förbjuda tiggeri och därmed sparkar på dem som har det allra sämst. Och när man känner ett sådant hat mot fattiga att man som butikschef på Hemköp på Stigbergstorget kastar en hink vatten över en romsk kvinna som tigger utanför butiken. Rasismen finns överallt, och den växer. Att nästan 10% av Sveriges befolkning anser att människors etnicitet och sociala situation minskar deras värde som människor... det är bara... nä. Jag kan inte ens sätta ord på det. 

En sådan här värld vill man ju inte leva i. 

25 maj 2014

Det är en stor och viktig dag idag! För det första är det ju alla typer av mammors dag idag. Grattis min egen lilla mamma, och tack för att du är världens finaste och mest omtänksamma person! Jag älskar dig! ♥

För det andra är det EU-val idag, och det kan knappast ha undgått någon. Jag hoppas innerligt att alla utnyttjar sin rätt (/skyldighet) och tar sig till vallokalen idag. Det finns inget som provocerar mig mer än folk som skiter i att rösta. I vissa länder DÖR folk för sin rösträtt, och här ligger feta svennar på sofflocket och tyar inte. FY! 


Mamman ♥


MEN VAD ÄR DET HÄR FÖR LITEN GULLIS DÅ?? Nussenussenuss, på väg till vallokalen för att dela ut valsedlar. :') 


En kan ju representa på olika sätt. Måns delar ut valsedlar, jag målar naglarna gröna för att stötta mitt hjärtas parti Miljöpartiet. 


Hej från en röstare som hoppas att fler röstar med hjärtat i år: mot rasism och för jämställdhet och en förbättrad miljöpolitik. 

Puppy love

100% cuteness. Iso spanar på en lurvig kärlek tvärs över gården.

Inzoomad bild, hence den superdåliga kvallen. 

Hej lille sommar, jag älskar dig!

Igår var det nästan 30 grader här i Göteborg, och det känns bannemej ännu varmare idag! ÄLSKAR'T! Jag sitter visserligen inne med min nemesis uppsatsen 24/7 (har tagit ledigt från jobbet), men nu när balkongen har shapeat upp sig lite kan en ju fly ut dit en stund och ba insupa lite vitamin D. 


Dagens arbetsplats i ca 5 min, sen blev lille Macen överhettad och sur. 


Har rotat fram en rymlig favvokjol ur gömmorna, en känner sig nästan naken i den och det är ju alltid positivt. OBS, till den som reagerar på hallspegelns skitighet (mamma): det ska vara så, jag tycker att det är bohemiskt och snyggt. 


En som tyvärr inte är så nöjd med vädret är denna skruttiga tuss. Inte nog med att hon är svart, hon har Sveriges tjockaste päls också. Iso är ju världens gölligaste hund (är inte partisk nej. Kolla ba på henne), men hon har inte begåvats med den smartaste hjärnan direkt. Trots att hon egentligen är alldeles för varm efter en långrunda med sina kompisar ska hon tvunget hänga ute på balkongen för att vara nära mig. :')  Det blir rakning nästa helg, gullan!

#fml

Nu har jag åtta dagar kvar till deadline, och igår fick jag de sista kommentarerna från min handledare. En kan ju säga som såhär: jag bröt ihop, grinade i två timmar, och fick sminka om mig innan jag kunde åka till jobbet. 

:-) 

:C

Det här kan dra åt HELVETE, ursäkta franskan. 

Såaaatteeee, nu blire att multitaska den kommande veckan. Ska ju förstås jobba, och dessutom åka på kick off i Sthlm på onsdag (men kommer dit redan på tisdag kväll, eftersom jag ska sova hos mina älsklingar Maja och Victor!! :))))) ). Kul liv. 

Näe, nu orkar jag inte ens tänka på det här mer. Låt oss njuta (lol) av några iPownbilder istället:

Kolla, galaxnaglar!!! Det är ett gellack från Depend, och det var nog faktiskt den sista gången jag vågade använda det efter alla rapporter om folk som har fått sjuka allergiska reaktioner och typ tappat fingrarna. :C Helvete, det är ju den bästa uppfinningen i mitt liiiiiiiv! *sad face*
HAHA, om ni kunde läsa mina och Olivias ledsna konversationer om det här... tragic.


"Kul" pluggdag på Månsens skola. Observera hur sned min nedre tandrad har blivit, den brukade vara flawless! Tack för det, visdomstandsjävel. Evolutionen, do your work och utveckla bort skiten!


Hehhee, bloggklyschan numero uno. Men en kan ju ej låta bli när det vanligtvis så fula Kortedala torg PRUNKAR! 


:)


Min permanenta min: svår och sur. 


Något bra med denna dag: vi invigde balkongen med gofrukost i form av bananpannkakor. SÅ gott?! Särskilt med vaniljkesella till. Kan äta vaniljkesella till allt.


Mården laddade...


... för om 20 min ska han och Anton springa Göteborgsvarvet för första gången!!! Tokar! Är rädd att någon av dem ska ramla och slå sig/få hjärtstillestånd/få vätskebrist/vad som nu kan hända när man rör på sig, så nu är jag alldeles nervös. Lycka till mina bästa gräbbz! ♥

Iso 4 President!

Ok, det blir mycket hund på den här bloggen, men Iso är fan värd att bli ombloggad p g a följande: 
 

Igår fick vi TYVÄRR hem valpropaganda (kul att jag alltid läser det som valp-propaganda) från rikspuckona Sverigedemokraterna. Vi bestämde oss för att skicka tillbaka skiten till dem, men först gav vi dem till Iso för att låta henne skicka en liten hälsning.  


Hon gick all in och strimlade sönder dem totalt.


Stolt!!! :') Vi stod bredvid och hejade när hon gjorde sin grej, så nu får vi bara hoppas att hon inte tror att man ska göra såhär med alla brev. 


Hej då SD, ha det inte så kult på restaurangen!


Hon ser ut såhär när hon får füüd utan något extra götta på. I can has cheezburger?


Hon fyller 7 i år, men är fortfarande som en busig valp i sättet. 
Hon är en 14 kg tung och fluffig vetevärmare när en fryser. ♥

MICKE!!!!!!!

Fy i helvete, jag dör av uttråkan här! Måns och jag hänger på hans skola idag (en lördag!!! Not cool), M rättar prov och jag försöker skriva på uppsatsen. DET GÅÅÅÅR INTE!! I'M FÖÖÖÖÖCKED!
 
:C

Det enda som tröstar mig nu är:
1) att 8 av Michael Jacksons tidigare outgivna låtar har släppts, och att de är SKITBRA! Sedan igår sittstuffar jag konstant till Love Never Felt So Good. 
2) att Måns har lovat mig lördagsgodis från 4-gott. Är så inte värd det, men socker är vad som krävs för att jag ska orka ta mig igenom denna dag.

Favorit från nya skivan:


It's aliiiiive!

Ja, jag lever alltså. Mitt älskade gull Stina blev orolig över att jag inte bloggar längre, så hon messade och kollade läget igår. :') Töte!

Som jag nämnt innan jobbar jag nu, och föööck me vad trött jag blir av det! Hade glömt hur sliten kröppa blir av att stå upp + av att hänga om hela dagarna. När uppsatsdjävulen är färdig ska jag först bränna upp den, sedan ska jag hasta till gymmet och träna ryggen, för det hinns ej med nu. Det händer inte så himla mycket sköj för tillfället, men en kan ju ändå slänga upp något skit här då och då. 

:-)

Pass på, picture bonanza comin' up:
 
Jag är tillbaka som visual merchandiser i vår butik. Såhär fin blev vår lelle sommarvägg för någon vecka sedan. 


Obligatorisk nagelbild. Jag köpte ett nytt gellack i färgen Neon Fashion åt Olivia och kunde ej låta bli att testa det själv. Inte riktigt min färg dock. 


Förra helgen var våra stockholmare Kalle och Sofia i stada för att fira Valborg + mysa! Kolla ba vad fina dessa gullepöjkar är!!! Vill adoptera allihop! Ja, förutom Måns då, för det vore ju sjukt. Lite Woody Allen-varning på den. 


Smygfotad av Kalle på vagnen. Hen till vänster hade jobbat sedan tidigt på morgonen och var dödsens trött. Lilla gänget hade varit på Puta Madre och druckit sexiga drinkar, och detta åbäke klarade inte hemresan utan att däcka på Antons stadiga axel.


Dagen efter kom mina snuttiga föräldrar hit!!! :') Lyckan! Näst lyckligast var Iso, hon ÄLSKAR min pappa! Hon blir alldeles till sig när han kommer och gråter när han åker hem. ♥


De skjutsade oss till IKEA. Det ni ser på bilden är vårt äckliga balkonggolv, det är helt smutsigt och förstört. Vi har blivit lovade att det ska bli målat i snart två år, men nu har vi hunnit tröttna...


... så vi inhandlade några lådor trall och täckte över skiten. Vi köpte dessutom superbilliga balkongmöbler och en ljuv ljusslinga. 


Så nöjda!! :') Det enda som återstår nu är att inhandla en massa växter, samt få hit målaren så att han kan måla om väggen som blev förstörd när balkongskyddet (skärmen?) byttes. Den konstiga trägrejen på väggen är f.ö. en fornlämning från en tant som bodde här för längesedan. Det är tydligen ett hemmasnickrat skydd mot insyn, men det skymmer exakt ingenting. 


Efter att mamma bytte ut sitt trasiga artrosknä mot en protes kan hon gå i skogen med oss! Bästa evvah!


Mina bästisar. ♥


Och ja, vi gillar samma typ av skor. Och byxor. När hon såg mina "fräsiga" blå leopardbrallor insisterade hon på att åka till Mönkan och köpa likadana. Sådan dotter, sådan mor.


I veckan firade vi av fina Elin som gick på mammaledighet. Vårt personalutrymme har aldrig varit festligare!

RSS 2.0