Nailz

Har haft therapy sessions med mig själv och målat naglarna väldans många gånger denna vecka. Några av resultaten kan ni skåda nedan:


4 in the Morning från OPIs Gwen Stefani-kollektion är en ny favorit: det är svart, semimatt och ser ut som läder. För att behålla den matta ytan ska man skippa topplack, och det torkar tyvärr jäkligt långsamt utan världens bästa uppfinning Seche Vite (se nagelavtryck på ringfingernageln, mvh Otålig). 

Tre lager av OPIs Chasing Rainbows över ett lager av Ivory Beige från Mavala. Jag tröttnar fort på glitter, men det här är så jumla fint! Den 5-åriga Severina hade ÄLSKAT det här lacket! :') 


En kombo av två redan nämnda lack: Mavala Ivory Beige + OPI 4 in the Morning. Jag la till en liten trekant på långfingret sedan också. Det var hur enkelt som helst att fixa till med lite tejp! 


Ok, mindre bra bild. Det ser ut som att jag har en ringfingernagel med en obehaglig och onaturlig form. Oh well, nu är ytlighetskvoten fylld för den här veckan! 

Höst is coming

Ja, och det har jag svårt att acceptera. Vaknar varje dag och hoppas att det ska vara MINST 20 grader plus strålande sol, men näe. Göteborg bjuppar endast på åskväder och regn nowadays. :C 

JAJA! C'est la vie! 

Nu till något helt annat: en tanke som har slagit mig det senaste är att jag borde sätta ett lösenord på den här gamla bloggen. Med tanke på att jag ska ha VFU och leka lärare på en skola redan i höst är det bäst att det inte går att söka upp mina piniga gamla inlägg. Har ju ändå haft den här bloggen sedan 2005 (arkivet börjar dock på 2006 då jag har raderat de första inläggen), och jag har nog skrivit en hel del dumheter genom åren. Eh, eller "nog"? Det har jag garanterat. 

Jag vill dock fortfarande ha kvar den och uppdatera när andan faller på, så om någon vän (eller fiende, för all del) fortfarande vill läsa får hen skicka ett litet mejl på Facebook eller något. Ja.

Avslutar denna röra med några bilder: 


Från en dag då jag lajvade pantertant nere i tvättstugan. 


En ledig dag kaxade jag till det med mitt favoritläppstift: Guerlain Rouge G Lipstick i färgen Garçonne (25). Jag köpte det på Sephora i Köpenhamn för alldeles för mycket pengar, men dayuumm, vad det är bra. Dyrt smirre är lyxlasten som jag ba inte kan vänja mig av vid. Fast med tanke på att jag ska bli student igen äre ba att make it work, antar jag............... #sadface 


Jag och fisen har hängt på vår lelle balkong i veckan. Jag carpar varje liten regnfri sekund där ute, för snart blir det ju för kallt för balkonghäng. JAG PALLAR INTE ATT DET DRÖJER CA ETT ÅR TILLS DET BLIR VARMT IGEN, UÄÄÄHHH! 


Hundi är ett ypperligt bokstöd. 


I lördags var Mården och jag på bio (Ruben Östlunds Turist, SE DEN FÖR BÖVELEN! Så bra, men obekväm). På vägen dit träffade vi gullkatten som bor precis vid vår spårvagnshållplats. Hen har figurerat i den här bloggen tidigare, och är alltid lika kelig och fin. :') Vill ba adoptera!


Har köpt göllia hipsterkatter att ha på fossingarna nu när det blir kallare. 2 cute. Det enda minuset är att de är så hala att jag förmodligen kommer ramla och bryta lårbenshalsen när jag använder dem. MEN MEN!


I helgen sprang jag mina första 5 km NÅGONSIN! Jag fick förstås springa i tvåminutersintervaller p g a astmavarning, men guuu' vad (pinsamt) stolt jag blev över mig själv. Kommer bli så jäla fit i höst va! 

Leeeedig!

Måns tjötar om att jag borde blogga mer, men jag har jobbat en hel del det senaste och det är ju inte så jäla kult att skriva om. Men jag har i alla fall hängt med fint folk ändå den här veckan, i måndags var t ex Mira och Gustav här på kvälla. Vi vinkade hej då till älsklingsmyran eftersom hon skulle flytta till Stockholm. Eller ja, nu har hon flyttat. Sorgen. Men är förstås superglad för hennes skull, hon kommer bli den cüülaste polisen evvah! Vi skickade med henne en av mina pelargonsticklingar för att hon skulle få med sig lite Göteborg till storstan. (Puss Miris, vi kommer och hälsar på snart!)

I tisdags jobbade jag 9-22 eftersom jag och Tora, som har jobbat i min gamla Kalmarbutik och nu har börjat hos oss, höll i en kick off för resten av vår lelle jobbtrupp. Åkte alltså hemifrån innan 8 på morgonen och kom hem vid 23.15. Tur att jag var ledig igår, med andra ord! Har varit så sjukt slapp de här två lediga dagarna, men jag skyller på att jag laddar mina inre batterier inför skolstarten den 1 september. 

Har pysslat med lite fler bilder, så nu matar vi på här:


Dagsutflykt till Bol. 

Det fanns en nudiststrand på ena sidan, och hen som innehar falkblick kan se en liten nakenfis där nere i vattnet!
 
Gooben min. 
 

Ännu en bild på Måns baksida. 

Såhär ser han ut när han är superkissnödig och jag tvingar honom att vänta för att jag vill fota klart. Sad. :( 
 
Sedan gick vi tillbaka till hotellet. M fick äntligen kissa och firade med öl. 


Liten granne. 


Nu hoppar vi i tiden här, till sista dagen i Kroatien. Det var den enda dagen med jättefint väder, så vi gick på en långpromenad i byn. 


Måns greppade lille Canon. 

Vi drack kaffe och skrev vykort på ett café. Såg den här lille gullisen, som ser ut som en korsning mellan Golden Retriever och Corgi. Too cute! 


Det här var som sagt den varmaste dagen, men våra badkläder var nedpackade i våra utcheckade väskor. :C Vi fick stå på stranden och avundsjukt titta på fölket som svalkade sig i vattnet. 

Ja, och de sista bilderna får jag fixa med en annan dag, för nu vill en väldigt bajsnödig hund gå ut. Cheers! 

Supetar

Tänkte la slänga upp några bilder från Brac, eftersom jag för en gångs skull orkade släpa med mig lille Canon:


Andra dagen startade med ett intensivt regnande och åskande, men som tur var lättade det upp efter några timmar. Vi begav oss till den lilla hamnen för att hitta ett anständigt mål mat, men det var fan helt omöjligt för oss som ej äter döda djur. 


Hej soly! Det regnade faktiskt ganska mycket under veckan, så vi var väldans glada de stunder den visade sin väna nuna. 


Jag fotade den här fina tills han blev trött på mig.


Mård i motljus. ♥

Sedan gav jag M en snabb fotokurs eftersom han inte vet hur han ska bete sig när han får en kamera i näven. Jag förklarade hur bländaren funkar....


... och att man måste trycka ned knappen halvvägs för att fokusera. Se där, det gick ju bra!


Ok, nu blire en massa foton på mig här, pass på!


"Vänta, jag måste få fluffa upp håret så att det ser tjockare ut"


#helylle


Ok, sedan tröttnade även jag och vi högg in på våra pizzor som, hör och häpna, var rätt goda! Detta medan vi fick lyssna på Tina Turner som Bracborna verkar ha en osund relation till. Hörde hennes musik var vi än var, varje dag. 

Himlar som ser ut såhär = helt ok. 
 

Vi gick iväg till en liten pir innan vi återvände till hotellet.


Där träffade vi detta gull! Den var så jäla mysig, jag vill ba smuggla med mig hen in på hotellet. 

 
 

Tillbaka på hotellet tog vi hissen till takterassen där vi drack oss "lite" salongs på goda + billiga drinkar. Så gött va. It ain't no vaycay without Piña Colada.

Sista semesterdagen

Ja, huvva. Imorgon börjar både jag och Måns jobba igen, men det känns helt okej med tanke på att det bara är fram tills den 1 september jag ska jobba på Mönkan. Jag kom in på mitt förstahandsval till slut, så om några veckor är det jag som travar iväg till Pedagogen och påbörjar utbildningen till gymnasielärare i engelska och religion! Det känns helt SJUKT att jag äntligen kom in (som reserv!), det trodde jag verkligen inte! Är så jäkla peppad på att äntligen sätta igång. Utbildningen är ju fem år, så det är på tiden om en säger. Ehe.
 
Sedan sist har jag haft några sista wunderbara dagar i Kroatien med my man, åkt hem till Sverige i ett jävla flygplan (ALDRIG MER!), tagit med man och hund till min familj i Tranemo, fixat i ordning vår lilla balkong med massa växter och nya möbler, och haft några riktigt fina dagar på Way Out West.
 
Sicken jäkla fin sommar det har varit! 

Hepp, här kömme några picz från Brac: 


Den finfina utsikten från vårt fönster. 
 
Hotellets mysiga uteservering. 

Liten Mård strosar runt på Brac. 


RSS 2.0