Hej fellow nagellacksälskare

HAHA, närå. Eller jo. Jag har blivit en nagellacksjunkie, det är typ det jag lägger mest pengar på varje månad?! Ytligt? Ja. Kul? JA!!!

Anyhoooow: jag får ofta slänga lack eftersom de blir som klister efter frekvent användning, vilket gör det totalt omöjligt för en perfektionist som yours truly att få till det jämnt och fint på babynailsen.

MEN! Nu har jag fan hittat den magiska lösningen: Seche Restore!!! Det är samma lösningsmedel som avdunstar och lämnar lacken sega och ledsna. Om man häller i några droppar Seche Restore så blir det som nytt, även om det har torkat ihop totalt och blivit till en hård klump!

OBS, man kan förstås även använda det på nya lack som har lite för tjock och tråkig formula.

FATTA hur mycket pengar jag hade sparat om jag hade vetat detta tidigare?! Och hur många älsklingslack jag hade kunnat rädda??? (RIP Isadoras Vintage Mint)
 
Mvh, Lite för exalterad
 
Seche Restore, it's u and me till death do us part. ♥

Fashiönn

Äger tydligen ett plagg med polokrage nu???

Vem är jag??


Inspirationskällan. Och bildkällan
 

Mvh, Djup och svår

Mamman & pappan ♥

Mina gullon till päron asså! De kom och hämtade mig på jobbet i lördags, och sedan åkte vi in till stan och fikade med Månse. Efter ett dramatiskt inmundigande av pasta (ruccolan innehöll sten och grus = aj aj för tänderna) skjutsade de hem oss till ghettot där vi hade födelsedagspresentutdelning!

Jag fick de BÄSTA grejerna! En del av dem hade jag ju själv valt ut i en second hand-butik i Limmared: en superfin tårtspade som är prydd med rosor och matchar mina teskedar, ett pråligt smyckesskrin i silver, en tavla med rosmotiv (ja, jag gillar tydligen blommor nu), en stooor handmålad skolplansch föreställande småfåglar (daterad 1929!), samt ett alldeles för snällt pengabidrag till tatueringen som jag ska få gjord i höst!  

Och lillebror hade köpt mitt favvolack från Chanel, Taboo. :')

PUSS FAMILJEN, NI ÄR BÄST! ♥♥♥

Taboo ser väldigt olika ut beroende på ljus: ibland rött, ibland lila, ibland blått, ibland nästan svart. Men i flaskan ser det ut som en galax! 

De lämnade även en hel hög med tomater från sin alldeles egna planta, de är godare än godis! 

PLÖÖÖÖH

Jag och mina koncentrationssvårigheter har släpat oss till Humanistens bibliotek för att skriva idag, och min studymate hittade ett "tyst" grupprum som vi nu har ockuperat.
 
Synd då att det inte är tyst: en hörlursförsedd kille verkar leva med uppfattningen att omvärlden inte kan höra honom eftersom han själv inte kan höra omvärlden = han skrattar, stönar, mmm:ar, andas ashögt och är allmänt störig, medan jag delar ut onda blickar som han inte ens ser.

Fail.

JA, jag är exakt så sur som jag ser ut att vara. Här blire inte så mycket skrivet... ja, förutom detta mycket givande blogginlägg dårå.

Den finaste överraskelsen.

Alltså ÅH, vad jag älskar mina vänner! Och min Måns! 

Igår kväll hoppade M och jag på 6an, och trots att jag hade pressat honom i flera dagar vägrade han berätta vad vi skulle hitta på (mvh, Kan ej hantera hemligheter och överraskningar). När vi kom fram till Korsvägen sa han "Nu ska vi hoppa av och gå på Lisebeeeerg!" och jag ba: :D :D :D :D :D

Har inte varit där sedan 2009, så jag blev barnsligt lycklig.

Först åkte vi Balder, och redan där upptäckte jag en negativ sida av att vara grown up och 25 bast: jag blev för första gången nervös över att åka berg-och-dal-bana. Pinigt!!! Severina 13 år hade skämts ihjäl över mig.

När vi hade åkt Balder gick vi förstås ned igen (jag med något darriga knän), och där väntade Mira och Gustav! Åh, mina älsklingar. :') Finaste surprisen! Resten av kvälla åkte vi massa roligheter och jag fick t o m Gusti att gå Gasten med mig! 

Innan vi skulle gå vidare lurade Miris upp mig i Uppswinget. Jag var lite tvekis eftersom jag mådde illa efter att ha slurpat i mig öl samt Ben & Jerry's-milkshake, men hon ba "Det är som en mysig gunga!". När vi hade satt oss och spänt fast bältena skrek hon "JAG ÅNGRAR MIG, DEN HÄR ÄR SKITLÄSKIG!". Paniiiiiik!
Det var en jävla tur att en spya signerad yours truly inte hamnade över hela nöjesparken. Fyyyyyfan vad jag skrek, det är möjligt att jag spräckte några blodkärl i halsen.

När vi hade åkt oss trötta åkte vi vidare till Hagabion och träffade en hel hög av mina bästa göteborgare. Det var den finaste födelsedagen evvah!

Tack mina kära för det!
1) Me love i Jukebox. :') Så stolt över att äntligen få köra bil alldeles själv!
2) Ett av mina favoritpar på denna jord. 
3) Vi köpte förstås Balderkortet efter att vi fyra hade åkt den tillsammans; det är det värsta och bästa jag sett i hela mitt liv. Alla ser ut som riktiga freaks. 
4) Slänggungan och en väldigt pepp myra under.

Mihihi

Det finns väl bara en nackdel med att fylla år: man blir äldre. Ett år närmare döden osv. 

Men annars är det ju ba positivt! Förutom kärlek och mys med sina favoriter får man ju t ex:


1) Presenter. Måns gav mig bl a ett capo! Det har jag saknat sedan mitt försvann i gymnasiet. Nu kommer jag kanske spela oftare än en gång varannan månad!   


2) BLOMBUD!!! :') Tack Måns fina familj. ♥

3) Vet inte vad jag vill med den här bilden. Jag är bara sjukt fascinerad över de där brynen. 

We gon' party like it's my birthday

...cuz it IS ma fuckin' birthday!

Jorå! 

Klockan 06.30 väcktes vi av att mamman och pappan ringde för att sjunga fölsedagssång och hurra. :')

Mamma: Tänk att det är 25 år sedan jag födde dig! *blödig*
Pappa: Och tänk att det är 25 år och 9 månader sedan jag gjorde dig! 

Man ba...................


Näe, orkar inte ens.

JAJA! Jag har redan blivit rejält bortskämd av Månse! Han sjöng och gav mig fina presenter, sedan gjorde han american pancakes innan han åkte till jobbet. Den här fina gubben asså, jag förtjänar honom ej. 

Tänkte egentligen vara "duktig" och åka till skolan för plögg innan Måns rövar bort mig på äventyr ikväll, men nu ringde en tjej och sa att de ska köra ut blombud till mig idag! Hallå!!! Hur fint?! Fick dessutom plötsligt en god anledning till att stanna hemma, hähä. 

Måns gav mig bl a två muggar med Elsa Beskow-motiv, jag älskar dem! Han hade valt ut de allra finaste: Fiskpromenad och Herr Tistel. 

Och tussen fick hoppa upp i sängen och mysa on this very special occasion (heheee)...... Så nöjd! 

En mörk dag.

Kanske får vi bara den tid som tilldelas oss på jorden. Därför ser jag det ännu tydligare: jobba inte för mycket. Låt inte känslorna stanna i era bröst. Prata. Bråka aldrig om pengar. Våga säga nej. Våga säga ja.

Våga vara lyckliga. Tillåt er själva att vara detta. För det om något är min stora rädsla: den att ni ska fastna i det här. I sorgen. Att ni om trettiotre år från nu ska se min död som det största som hände i era liv. Minns vad vi gjorde. Minns våra drömmar. Men gå vidare.
Paradiset kan vara en plats på jorden.
Äventyret väntar, om ni bara vill. Jag ska göra mitt bästa för att min död ska bli just ett sådant.

- Kristian Gidlund, 21/9 1983 - 17/9 2013

Må du nu få vila i frid.


Bildkälla.

BaaahahAHAhaha

Innan höstterminen började sa jag till mig själv: "Severina! Nu jävlar är det du som kickar igång skolarbetet redan första dagen, det får inte bli som i B-kursen då du nästan dog av stress! Inget slackande, inga undanflykter, utan 8 timmars plugg i skolan VARJE dag! Annars..."

Och... ja, nu har jag gått i skolan i typ två veckor och har _total_ panik. Jag har skrotat mitt C-uppsatsämne och står nu utan, och vårt första utkast ska skickas in nästa vecka. En klasskompis påminde mig idag om att vi har en inlämning på torsdag, och jag hade helt glömt bort det. Verkligen tappat bort det ur huvudet, tillsammans med hela min hjärna. Glömde även att vi hade föreläsning om C-uppsatsskrivandet förra veckan, jag om någon hade ju behövt det?!   

Jag har sådan fruktansvärd ångest över den här terminen, så nu funderar jag på att hoppa av C-uppsatskursen och bara göra fördjupningen på 15 hp. Det GÅR inte att göra båda samtidigt; vi ska alltså skriva den där jäla uppsatsskiten SAMTIDIGT som vi ska läsa 8 romaner och skriva hemtenta i British Literature, skriva inlämningar och en stor tenta i Written Proficiency, samt ha en delkurs som heter English for Special Purposes och kräver tre hemtentor á tre sidor (1: Legal language, 2: The language of advertising, 3: Greek and Latin in scientific terminology). 

Låter det här rimligt?!?!?! Obs, den som svarar ja kommer jag hata för evigt.

Detta kan vara det tråkigaste inlägget jag någonsin har producerat, men det finns fan inget annat att skriva just nu. *gråtrunk*

Här har jag suttit i två dagar och försökt läsa ut den sketna boken som ligger på bordet, men jag lyckas hela tiden distraheras av datorn/iPhonen/hunden. Sämst i Sverige.

Hemhemma

Tiiiiidigt imorse tvingade jag upp göbben för att äta mysefrukost, sedan åkte jag hem till mitt lilla Tranemo. När mamman och pappan hämtade mig vid tåget i Limmared passade vi på att svänga förbi en nyöppnad second hand-butik där jag gjorde jättefina fynd! Mamma envisades dock med att betala grejerna och ska ge mig dem i fölsedagspresent; denna lady blir nämligen hela 25 föcking år på fredag!!! Snart dör vi allihopa, amen. 

Aja, kärringligan (dvs mamma, mormor, min moster, kusin Caroline och hennes två kids) ska ha barnkalas och fira mig i förskott idag. Barnkalas ska innehålla marängswiss och veghamburgare, så det ska mitt minsann också göra! Och min älskade mormor hade med sig en otroligt fin present när hon kom hit för en stund sedan: ett silverarmband som tillhörde hennes mamma Pamela. Hennes man, mormors pappa Hjalmar, köpte det i förlovningspresent 1913, sedan fick mormor det. Och nu är det mitt. Mormor sa "min pappa köpte det till någon som han tyckte om, och nu vill jag ge det till någon som jag tycker om!" Är lika glad idag som jag var i Paris förra sommaren! 
 

Double rainbow!!!!!

Kolla vad fin Göteborgshimlen var ikväll!


DOUBLE RAINBOW!!!!

Hur jag reagerade när jag såg den (dem?): Helgen

Åh, vad fin min helg var! I fredags (dvs pappas födelsedag, hurra! ♥) träffade vi Olivia och Daniel för dödsgod middag och drinkar i Linné. Jag är väldans nöjd över att hon har haffat en göteborgare eftersom det innebär att hon kommer hänga här ännu oftare i framtiden! Win-win såattsäga!

I lördags började jag jobba jättesent, så Mården och jag hade gott om tid att strosa runt på stan och köpa småsaker till vårt lilla hem. Jag jobbade bara i tre timmar ungefär, sedan mötte Livan mig vid Frölunda torg och åkte med hem till Kortedala. Vi träffade även mina partners in crime Anton och Petra på vagnen, de var också på väg till oss! Vi lagade tapas och kollade på världens knepigaste dokumentär, Three Miles North of Molkom. Man får följa folket som besöker den superflummiga new age-festivalen No Mind Festival i Värmland, och bl a ta del av workshops där de "övar" på tantrasex, gör kraftfält av sin egen energi (hur det slutar kan ni se här) och en väldigt självupptagen Regina Lund som typ... mest pratar om sig själv? Den är helt sjuk, SE DEN!

Aja, Olivia sov hos oss (med Iso sovande på kudden bredvid, de är verkligen bundisar!), vi åt nyttig chokladmilkshake till frukost och lyssnade på P3 Dokumentär, sedan åkte jag till jobbet. På kvällen var jag på bio med Petra och Anton och såg skräckfilmen The Conjuring. Seriöst, jag såg nog bara 50% av filmen eftersom jag var så överjävla rädd och gömde ansiktet i händerna/Petras hår. Den var SÅ freakishly läskig. 

Se den med vettja! Dvs, se den om ni gillar att nästan få kiss i byxan p g a rädd. 

Nu ska jag gå ut en runda med lil' dog, jag har ensam vårdnad tills imorgon eftersom hennes papi är på läger med sina nya elever. :') 

Herrå!


Finaste fin! ♥

CocoRosie

Åh, jag hade en så himla bra dag igår! Satt först i skolan hela dagen vilket kanske inte är synonymt med "supersköj", men på kvälla mötte vi upp Pitten och Antoine på Pustervik och såg CocoRosies FANTASTISKA spelning! En konsert som bl a innehåller två excentriska systrar, en beatboxare som ej är av denna värld och kosackdans kan ej gå fel! 

Idag ska vi också hitta på kuligheter, nämligen äta tapazzz med Olivia och hennes kille Daniel. Fin start på helgen! 

Aja, bilder som absolut inte har med inlägget att göra kan ni beskåda nedan. Det är snart ett år sedan jag fotade Timo, men jag har fortfarande inte fixat alla bilder. Hade tänkt att det här skulle bli året då jag började fota igen, men... that didn't happen. Såatte.... antika bilder fåre bli!  
JAG HAR VALT ÄMNE TILL MIN C-UPPSATS!!!

 

Hi y'all!

Jahaja, igår började alltså skolan igen och det blev ingen mjukstart om man säger så. Jag grät lite inombords när jag gick uppför backen till Humanisten, men efter introduktionen ville jag lägga mig i fosterställning och hulka. 

Som tur är så går en av grapparna som jag pluggade med förra kursen i samma klass, så vi ska försöka peppa varandra! Han är en såndära positiv person, vilket förstås är en skön motvikt till denna hysterika om alltid nojar och befarar det värsta.
 
Ovanstående fejs lär ändå se ut såhär tills i februari. Tack och hej.

Hej från en som precis har fattat hur man använder olika fonter!


Hittade en video med lite redigeringstipz på Emily Dahls blogg, och eftersom jag har fixat mina bilder på exakt samma sätt i över tre år så var det la sköj att harva runt lite i Photoshop (obs, 500 spänn till den som ens ser någon skillnad) (nä, jag ljög, men ni fattar):


 

Asså... "bonjour Olivia"? Haha. 
 Lite mer... rosa? 

Korv.

Nu ska jag lägga mig och kolla på Naruto, en animeserie som jag följde från 2005-2009 om jag inte minns fel? Har precis börjat kolla om från avsnitt 1 och älskar det lika mycket som när jag var 16 = har sett 24 avsnitt på tre dagar! Försöker förtränga att jag ska till skolan imorgon bitti och att vi då redan ska ha valt ett ämne till C-uppsatsen?!?!?! Fuck that. Känner så mycket hat just nu. 

"God" natt! :-)  
:'(

Yo!

Det är söndag och septembers första dag, och det känns allt lite melankoliskt att det faktiskt är höst nu. För sicken sommar det har varit! Jag är så sjukt glad över allt fint vi har tagit oss för: varma långa timmar på tåg med bra böcker, god mat och gelato i Luzern, franskt bröllop i Issoire, två veckor av ostätande, promenerande och umgänge med favoritfölk i Paris, klipphäng i Saltholmen, solande och badande i Skåne, Way Out West och lite mys med familjen hemma i Tranemo. Mer behövs inte lixx.

Aja. Jag har varit tjänstledig hela veckan eftersom jag trodde att jag skulle börja skoly nu, men den börjar först på tisdag. Jag klagar ej! Har ju för all del haft tid att kolla på görmånga avsnitt av Breaking Bad, dricka Ginger Joes med Mira på Kino, gå på bio med Petra och Anton, baka valnötsbröd, ha filmkväll hos Mira, dricka kaffe med Adam och Leion i Leionkulan, samt umgås med Måns päron som sov här inatt. Feint! Mindre feint är den sinnessjuka invasionen av bananflugor som – på riktigt – tog över hela vårt hem igår. Ett svart moln av di äckliga små varelserna bosatte sig i köket och täckte varenda pryl. Fyyyy faaaan! Note to self: låt ej bananskal ligga framme när det är rötmånad. "Ok". 

Nä, men det här var ju ett inspirerande inlägg. Och mitt Instaintresse går, precis som blögga, på sparlåga. Här är de enda två från veckan: 

Med sol i håret och sug i blick. ? 
 
Isos gölligaste vana: hon sätter sig på folks fötter. :')
Fast som en tjej kommenterade: "Hopefully she's not sharing her dingleberries". HAHA. Dingleberries. Mitt nya favoritord, hoppas kunna snika in det i min C-uppsats på något sätt.

RSS 2.0