Julklapp från gooben

Alltså, världsbästa Månse gav mig en spahelg i julklapp! :') Det här blir det tredje året vi åker till Comwell i Varberg, och det är en av årets höjdpunkter! I år ska vi dock vara där två nätter, can't frikkin' wait!!!!! 

Senast vi var där var det såhär myzigt:


Min gulliga syster som jobbar där hade fixat ett sjukt fint rum med utsikt över havet åt oss. Som tack pajade vi kaffemaskinen. :C


Efter vin och flera kilo mat däckade vi tidigt p g a paltkoma, men var tydligen rätt nöjda ändå. 

TACK min finaste!

iPownbebis!!

Asså... jag fick tydligen ett infall och beställde en sexi guldig iPhone 5s idag. Min antika iPhone 4 har nämligen blivit sjuk i huvudet och beter sig inte som fölk. Inatt när jag sov ringde den t ex upp Amanda som förstås också sov. Såatte... jag "unnade" mig det. Är så jävla inte värd den, men eftersom den kommer anlända ungefär i tid till opponeringen kan jag se den som antingen:

1) En tröstpresent till mig själv p g a Underkänd, eller
2) En present till mig själv p g a Godkänd. 

Det återstår att se. Hjelp.

Oh well. Nu är jag alltså tillbaka i min lille lägenhet, alldeles sjääälv. Mård kommer hem imorgon (♥♥♥) och hundi kommer inte tillbaka förrän 3 januari! Hon ska fira nyår med sin farmor, farfar och faster i Lund när vi är i Örebronx-trakten. 

Näe, nu ska jag ba få tummen ur och dammsuga bort alla Isodammråttor, sedan ska jag kolla på Glee-avsnittet i vilket Finn dör!!!!! Det är tur att M inte är hemma, för han skulle nog lämna mig om han såg all gråt + snor som garanterat kommer flöda från mitt fejs. 
 
Tänkte att jag skulle använda en Photo Booth-bild där jag, for once in a lifetime, INTE vinkar. Den där satans handen kunde dock inte hålla sig i styr utan skulle tvunget vara med ändå. Precis som Maria Montazami utan sitt läppstift känner jag mig naken, rädd, exposed utan en liten näve som irrar runt i huvudhöjd. Hej. 

Julafton

För tredje året spenderade vi julafton på Furuhäll i Uddebo! Alla mina kusiner + deras kusiner var där, så vi var ganska många. The more the merrier som det heter!


Vi kom dit 14.55, i god tid till Kallejanka. 


Lillebrür.


Stina 6 år var "lite" rastlös. "Hallå, jag har sett detta huuuuur många gånger som helst". Bitch please, en annan har sett det 25 gånger!


Wee monkey. 

Eddie, Stina och kusin Caroline. 

Efter en stund lugnade vilddjuret ner sig lite.


Efter Kalle var det dags för füüd!! Det lär ej finnas ett bättre julbord än vårt, fifan vad gött det är! 


Mamman i koftan som hon har virkat. ♥
Liten mommo.


Röda rummet. 


"Harregyyy, nu kommer tomten!!" ropade mostra mi.


Sedärja. 

Som vanligt slängde tomten ut våra paket, med sikte på ansiktet. Som tur är hade han sina små nissar till hjälp, de var lite mer *gentle*.  

Hemmaaa!

Igår hämtade min lelle familj mig i Kortedala, sedan puttrade vi vidare till Frölunda där jag skulle hämta en blå Monki till ett visst litet kusinbarn som har önskat sig den av tomten. Värsta fina gänget jobbade på Monki igår, jag började nästan längta tillbaka till jobbet! Lite lite lite. 

Efter mat och kaffe åkte familjen in till stan där mamman köpte New Balance-sneakers åt sin bortskämda snorunge till dotter (HEJ!). Åh, de är så himla fina. :') Jag råkade dock få med mig storlek 40 hem. Det kan ev se lite clownigt ut på mina späda trettisjuochenhalvor. Efter skoinköpet såg vi The Hobbit. Asså bio. ♥ Vill gå på bio varje dag, jag. Gärna när det visas orcher, hober och drakar. 

Ja, och sen åkte vi alltså hem till Tranemo och här sitter jag nu i mitt gamla flickrum och försöker lägga till några ord på min uppsats. Det går sådär. Uppenbarligen. Hehe. Är f.ö. så väldans peppad på kvällen, för jag ska till Anderstorp och träffa min gamla estetklass!!! ÅH! ESMK var en jäkligt fin grupp att få tillhöra under gymnasietiden, så jag är sjukt glad över att så många har tid att ses idag!


Hittade en gammal bild från någon ES-fest. Jag har min fula näspiercing, så det var förmodligen 2007. Myshög med Maja och Niklas! ♥ 

Hittade även denna! Naw, lilla trumpna emoungen med trollhår. :') 2006! 

You're a drop of blood in my glass of milk

Mitt i stressen och det fuktiga mörkret (jag hatar dig, svenska "vinter") måste en unna sig något kul...t. 

T ex gå på julkonsert i Annedalskyrkan med sin eminenta studybuddy Jonna + hennes vän Emelie! Det kändes extra bra att gå på konserten eftersom biljettpengarna faktiskt gick till något jäkligt bra: Stadsmissionens projekt Crossroads. Och de hade lyckats boka riktigt fina artister: Xenia Kriisin, Alice B, Steget, Sea Lion, José Gonzales, Indiekören och Jens Lekman!

Jens Lekman spelade Shirin, finlåten! :')

Sämst.

Ångestnivån är för tillfället skyhög. Det ser ut att bli extremt lite julfirande i år, jag har inte tid. C-uppsatsen ska vara inne 7:e januari och jag har fortfarande mycket mer än hälften kvar. "Skrivkramp" är för tillfället mitt mellannamn, jag kommer fan ingenvart. Det är hemskt! Om jag ska ge ett enda tips till alla jag känner och vill väl så blir det följande:

Läs. Ej. Engelska C. På. Göteborgs Universitet. Kurserna (läser ju två à 15 hp: en fördjupningskurs + C-uppsatsen) är lagda så att allt måste göras samtidigt. Samtidigt som man sliter med skituppsatsen ska man tillexempels skriva 3 hemtentor i English for Special Purposes och läsa 8 böcker och lämna in en hemtenta i British Literature (den som jag inte lämnade in #fml). Det låter kanske inte mycket, men jag håller fan på att stressa mig till en hjärnblödning. Blir kallsvettig när jag tänker på vilket datum det är, och hur jävla nära vi är den 7:e januari. 

Det enda som ger mig tröst idag är Nanna Johanssons serier: 

Bild från Politism.se.

It's the most wonderful time of the year

Igår firade vi den lille jul med det finaste gänget, fast i år saknade vi Malin som inte lyckades få tågbiljett hem. :( Ruttet. Vi får se till att fira den lille påsk också så att alla kan vara med!

Vår lille jul är väldigt traditionell och innehåller bl a: julbord, granpyntande, julschnaps, julklappslek, julsnarr och juliga outfitter. Jävligt mycket jul med andra ord. Det är årets bästa dag, helt klart! Det här var tredje året vi firade, och jag hoppas att vi kommer att fortsätta i mååånga år! 


Först hälsade min gölliga tomtegubbe alla välkomna. Lägg märke till grapparnas stiliga juletröjor. :') 

Jhonny, Viktor, Per & mitt hjärtas fröjd. 


Måns, Martin och Per klädde kungsgranen som Måns valde ut i fredags. Det blev... gran(n)t. *badabamdish* 
Alltså, den är så himla fin! Det är mitt livs andra riktiga gran p g a har en mami som är granallergiker, och när jag flyttade hemifrån bodde jag i en skolåda där juleträd ej fick plats. 


Efter mat och ris à la malta var det dags för julklappsleken! Den går på tid och man ska försöka sno klappar från varandra.

För att man skulle kunna välja fick alla hålla sina paket synliga, men vissa "råkade" visst gömma något pakitet (*host* Mira *host*). 


När tiden började ta slut blev vi alla stressade, som ni kan se på min kamerahantering. 


Paket slängdes kors och tvärs!


De flög över bordet!

Lyckan i att få ett Rudolf-kit!


Applåd!

Kristin fick en fin renkeps, Martin fick brun-utan-sol och jag fick en fin tavla föreställande en katt som har fått en stroke.


Sexi reindeers. 
 
Skulle hämta något i vårt rum och hittade nåt jäla boyband i sängen. 

*insert glad emoji med hjärtan till ögon*
 

För tredje året i rad läste Måns julevangeliet. Alla lyssnade med andakt. 


Martin och Mira njöt.


Vi lekte lekar, och det var så himla kul!!! När vi gjorde charader och jag skulle tolka Tom Cruise stod det helt still i reptilhjärnan... dvs tills jag kom på den eminenta idén att peka på soffan och hoppa upp och ned som en galning. Mitt smarta lag förstod direkt! De fattade dessutom genast att jag var Jimmie Åkesson när jag heilade.
:-) 


Fina kompisar med fina klappar! Gurten håller bl a i boken som han fick av Måns: Kärlek, vänskap, hat av årets Nobelpristagare Alice Munro.  
Tack alla kära för en fantastisk liten jul! ♥


Och såhär ser granen ut idag förresten, den är lika trött som Mård och jag!

Bitterheten

är JAG! 

Måns kompis Richard och hans flickvän Maria skulle på Håkans konsert på Scandinavium idag, men Maria blev tyvärr sjuk. Och vem fick då hennes biljett? 

MÅNS!!!

FÖFAN, en annan har suttit i skolan hela dagen trots bakfylla (Monkifölket åt middag och skakade rumpa på Yaki Da igår, sjukt kul...t), och ligger nu här som en strandad säl som tycker väldigt synd om sig själv. Mvh, Kan ej glädjas åt andras lycka. Hehe. 

Såååå, innan jag åkte hem gjorde jag det enda rätta: unnade maj en snusens fin silverring från Maria Black. Är så INTE värd den eftersom jag lyckades prestera ca noll under dagens pluggsesh, men för att inte förgås av bitterhet måste en slå på stort. Närå... har faktiskt haft en fin dag. För att få oss ett litet miljöombyte satt vi på KTB istället för Humanisten (det är SÅ fint där! På KTB asså. Humanisten är en bunker som dödar ens själ.), och sedan åt vi fajitas. Ayayayaaaaay! 

Ok, som vanligt ballade Photo Booth-sessionen ur "lite".
 

My preciousssssss...


?

TIHI!

Min bästa kompis.

Tänk om inte fröken Isobel hade kommit in i mitt liv, vad mycket tråkigare det hade varit! 

Idag fyller hon 6 år, den finaste cocky spanieln som världen någonsin skådat! Hon har firat dagen genom att förinta ett nytt tuggben samt gå på långpromenad med sina hundkompisar Tyra och Sirius. 

Nedan följer det värsta bildspammet i den här bloggens historia, för det är fisen värd!

I mars 2011 fick den här lilla hårbollen hälsa på i Kortedalas muminkollektiv för första gången. Måns var jättejättesjuk och kunde inte gå ut med henne, så jag erbjöd mig att ta henne några dagar. 


Vi blev bundisar direkt. Fast hon var inte glad på mig här, för vår ytterdörr hade gått i baklås och låsgubben dröjde läääänge. Ej kul för en akut bajsnödig cocky.

TUSSEN!!! <3333 Hon älskar att sitta och titta ut genom fönster, synd att hon inte når upp till våra. :(

#myz


Foto: Malin Hermansson
Maskerad i kollektivet! Iso var festens stjärna, som vanligt.


Den här pinnen bar hon med sig hela vägen hem. 

"Gief fuudz."


Även ett hjärta av is lär ju smälta av den här blicken. 


*Strypmys* 
 
 

Fashiönn spaniel.


Med bästisen Bond! Det finns knappt nå sötare än de två tillsammans.
 
Iso innan vår maskerad i oktober. Hon har blivit lite rundare och lite gråare, men är fortfarande lika valpig som när Måns och jag träffades för ca tre år sedan. Styvmorsan älskar dig, knäppa jycke!

Se på fan

Jag skickade in tentan i tid, exakt fem minuter innan deadline! Hurra, y'all!

Firar genom att kolla på roliga picz (...).

He...he....hehehehe.

 
 
Dör pga 1) min pappa ser ut EXAKT såhär när han sitter vid kompjuutern, och 2) det är en fralla!!!

Grumpy cat 4 lyfe <33333. Hon är mitt totemdjur! 
 
 Colonel Meow besitter så mycket pondus. 

Colonel Meow + Grumpy Cat = ♥

@ Humanisten

Ja, här kan man va, i bibblans tysta läsesal. Märker dock att jag blir stressad av tystnaden, vilket leder till att jag gör allt annat än att skriva på min skruttiga tenta som ska in idag. Känner mig som hemma här nu, så jag har knäppt upp den allt för tighta byxan, tagit av mig kängorna, plockat fram termosen med extra starkt kaffe och försöker örfila mig själv till att sätta igång med skrivandet. 

Ang skoly: jag är i alla fall lite lugnare nu än jag har varit de senaste veckorna. Fördjupningskursens största tenta ska in nästa söndag och hela C-uppsatsen ska vara färdig på fredag nästa vecka, men jag har tvingats inse att det inte är möjligt att bli klar med allt. Så för några dagar sedan mailade jag läraren i British Literature och ba "det blir ingen tenta för min del, ok hej då". Han har ej svarat än. Oops. Men den värsta ångesten släppte lite lite, det får helt enkelt bli min första omtenta och det känns helt okej! Jaa!

Näe, nu ska jag analysera tidningsartiklar. En av tentafrågorna är "When do women become news?". Det ska bli spännande att se om jag lyckas hitta en artikel där kvinnor inte ignoreras/framställs som bimbos/beskrivs på ett annat sätt än sina penisbärande "jämlikar". Hittills har jag tyvärr inte hittat en enda. 

HEJ!

En får ju spana så att ingen lägger märke till ens Photo Boothande, DET vore ju pinigt. 

Don't be jelly of my gunz...

Jag må ha slarvat bort hela denna lördag på allt annat än plugg, men jag känner mig rätt nöjd ändå! Jag har för all del umgåtts med min pärla till man, tvättat, ätit turkisk peppar-cheesecake som jag slängde ihop igår, och... TRÄNAT!!! YES, you heard me! För första gången sedan i februari (sweet Jesus...) släpade Måns och Anton med mig till Kristinedal där jag förnyade mitt årskort och sprang på löpband, fick astma på cross trainern och använde någon jäla maskin till att putsa på mina guns. Dvs, träna mina svällande biceps. (Olivia, om du skrattar nu så kommer jag bita dig nästa gång vi ses.)


Bildbevis!!! 

Är väldans nöjd med mina Nikes, de får mig att flyga fram på löpbandet.

En annan superviktig (...) grej som jag har gjort idag är en önskelista, efter mammans påtryckningar. Det är tydligen svårt att köpa presenter till mig?! Mi scusa?! Aja, jag tycker egentligen att det fina bordet som de redan har köpt räcker gott och väl, men ja... this is 4 u, mama:
1) En ring från Maria Black. Den i nedre högra hörnet är extra kaxig!
2) Alien, EdP från Thierry Mugler.
3) Rose Exubérant från Chanäääl. 
4) New Balance-sneakers, modell 420. 
(Bildkällor här, här, här och här.)

RSS 2.0