For ingen hørte min kommando

DAGENS KLÄDER: Mörkgrå stuprörsjeans, orangeröd babydollklänning med små vita prickar, röda ballerinaskor.
DAGENS FRISYR: Ett vilddjur. Jag orkar inte platta det längre, vilket man verkligen ser på bilden nedan. Det ser ut som att luggen håller på att äta upp ansiktet.
DAGENS SMINK: Mascara bara.
DAGENS HÄNDELSE: Jobb jobb jobb. Men jag slutade 13.00 idag, vilket var skönt.
DAGENS LÅT: Kaizers Orchestra- Død manns tango
DAGENS VILL HA: Semester. Så grymt mycket. Och jag vill ha massa nya kläder. Bah.
DAGENS PLANER: Ska träffa Mikaela om en stund. Sen ska jag & mamman kanske hämta honey i Gislaved. Om mamma orkar dvs.
DAGENS SKADA: Ingen.
DAGENS DUMMASTE: Att jag satt på Lunarstorm 75% av tiden på jobbet idag.
DAGENS DROG: Droglös.
DAGENS ÅTERSEENDE: Min gamle mattelärare Ain Madar. Pappa och jag käkade med honom nere på 27:an efter jobbet.
DAGENS ROLIGASTE: Ingen.
DAGENS TRÅKIGASTE: Mitt liv för tillfället.
DAGENS KRAM: Nej.
DAGENS PUSS: Nej, verkligen inte.
DAGENS FAVVO: Nej.
DAGENS SAKNAD: Den där jäkla hanen. Hela tiden.
DAGENS KÖP: Nejnejnej.
DAGENS GODIS: Nähänä.
DAGENS HUMÖR: BAAAAAAAAJS

lalaaaa

Alavo

Alavo


So I tried to intrude through the little holes in your veins

You always seem to know where to find me
and I am still here behind you
in the corner of your eye.
I never really learnt how to love you
but I know that I love you
through the hole in the sky.


Mm. Cardigans har hjälpt mig igenom den här übertråkiga dagen. Alla Excelarbeten som jag gjorde förra veckan är borta från datorn. Och det är jävligt många arbeten. Så det stör mig jävligt mycket. BAJSA. Och jag gick och la mig ganska tidigt igår, och ändå var jag helt cp-trött idag. Jag gick in på kontorstoaletten, virade ihop några handdukar och SOMNADE på golvet. Sov typ 25 min. Sen ryckte någon i dörrhandtaget. Get yourself together. Dumma Severina.
...

Du vet när vi pratade i telefon igår, och du sa att du stod utanför mitt fönster? Jag önskade det jättemycket, sedan drog jag upp min persienn... och du var inte där. Usch. Ibland hatar jag t o m stjärnhimlen. Det är för tomt att se på stjärnor utan dig.

Du ändrade mig nog ganska mycket när vi blev tillsammans, du gjorde mig till något bättre. Och jag tycker om att vara vacker i dina ögon. Jag var inte det innan, vet du det?
Men ibland önskar jag att jag inte hade träffat dig, för då hade det inte gjort så ont i mig de där grå dagarna då allt är fel. Då jag är fel.
Fast samtidigt...den vackraste stunden i livet var ju den när du kom.


If this is communication I disconnect

For 17 years I've been trying
to believe and confide in
different people I found
Some of them got closer than others
and some would'nt even bother
and then you came around

Samma känslor som höll mig vaken de där hemska dygnen för några veckor sedan har börjat slita sönder mig igen. Vågor av illamående sköljer över mig, och jag kan inte lita på några av de vackra orden som egentligen borde värma mitt hjärta. Jag kan inte lita på dig. Och det får mig att hata mig själv. För innerst inne vet jag nog att du inte vill ha någon annan än mig längre. Eller... det är så jag vill känna. Jag vill verkligen det. Men det känns bara som ett tomt löfte, en overklighet.

Jag kan inte ta åt mig av det du säger längre. Jag ser fortfarande era ord flimra i mitt huvud, dom bränner mig fortfarande, och dom får mina ögon att rinna över varje kväll innan jag somnar.

Jag vill bara känna dig hos mig hela tiden, varenda gång jag rör vid din lena hud är värdefull. Och varje gång du ser in i mina ögon och ber mig att skratta känns som något som ingen annan får ta del av.

Men jag vet ju inte längre. Jag vet ingenting.

Bär mig igen.


If you win me I'm forever

I'm an angel bored like hell
and you're a devil meaning well
You steal my lines and you strike me down
Come raise your flag upon me
And if you want me I'm your country


DAGENS KLÄDER: Ljusgrå stuprör, svart långt linne, svartvit-randig t-shirt, helsvart palestinasjal, vita converse.
DAGENS FRISYR: Lockigt & überfluffigt. Jag orkar inte med plattången längre.
DAGENS SMINK: Svart. Mascara & kajal.
DAGENS HÄNDELSE: Hade massa migrän när jag vaknade vid sex, så jag åkte inte till jobbet förrän vid 13.00. Sen åkte jag till min favoritAmanda, och vi kollade på Donnie Darko <3, Amandas Woodstock '69-dvd som hon fick av mig & Livan, & åt en jäkla massa godis.
DAGENS LÅT: Cardigans- You're the storm
DAGENS VILL HA: Semester. Och någon som bränner upp Eurobend (fast utan att människor blir skadade såklart).
DAGENS PLANER: Hm. Sova. Ska upp innan sex imorgon ju.
DAGENS SKADA: Det får väl bli migränen då.
DAGENS DUMMASTE: Att Amandan min blev ledsen... men hon blev gladare efter en stund ju. Alavo, dear, det kommer  lösa sig.
DAGENS DROG: Hm. Idag suktade jag inte efter något. Kanske för att jag åt så mkt godis.
DAGENS ÅTERSEENDE: Amanda.
DAGENS ROLIGASTE: Amandan ^^
DAGENS TRÅKIGASTE: Jobbet.
DAGENS KRAM: Mandamus.
DAGENS PUSS: Amanda.
DAGENS FAVVO: Amanda.
DAGENS SAKNAD: Johan. Jag saknade honom faktiskt så mycket att det gjorde ont i hjärtat.
DAGENS KÖP: Nej.
DAGENS GODIS: Ostbågar, Djungelvrål, Marabouchoklad med apelsinkrokant. Det sista var dock inte så gott.
DAGENS HUMÖR: Tröttis. Men glad ändå.19:e maj. Myskväll hemma hos Olivia.

A precious kiss from your lucious lips

Det blir en tredagarssbiljett till Arvika för mig & honey. Det ska bli det mysigaste på länge ju. Jag får absolut inte missa Kaizers Orchestra, Franz Ferdinand, the Knife & Nationalteatern. Det ska bli kul att se SMK också, eftersom jag nanade när de spelade på Hultsfred. Den här gången hoppas jag att vi har antingen ett täcke eller två sovsäckar, det blev lite trångt när vi sov båda i min lilla sovsäck på Hultan. Men trångt är mysigt iofs.

Vad jag har gjort idag kan man se i min bilddagbok . Hoho. Jag börjar bli beroende av den minsann. 

Nu ska jag ringa till Amanda. Vi ska umgås lite imorgon. Vi ska kolla på "Sjätte sinnet" (jag kommer ha märken på armarna efter hennes naglar), och jag tar för givet att hon ska mata mig med onyttigheter. Jag vill ha chokladpankisar ju!

The scent of your skin, your ivory skin
Is the thing one would
Kill a man in an instant
To get close toSweet illusions

You never knew me but I did my best
I'm just lonely inside, I guess
You gave me everything, you really tried
Thanks

Jag kom hem från Gislaved vid 21.00 idag, har varit där sen i torsdags. Oh, jag tycker om att vara där. Allt känns så jobbigt i Tranemo. Eller nä, inte jobbigt... men jag bara saknar hela tiden. Och nu när vi båda jobbar kommer vi bara hinna träffas på helgerna, & så är det ända tills han rycker in i lumpen 31 juli. Och sedan kommer det ju vara så i fortsättningen.

Jag kommer kvävas.

Don't let me get carried away

Mm. Jag längtar tillbaka till Hultsfred, det känns som att jag lämnar kvar en del av mig själv när jag lämnar festivalområdet sista gången för året. Usch.
På tisdagen anlände jag & Olivia med festivalbussen, & bar våra saker till Camp Royal (det var varmare än i en röv). Efter att ha packat upp oss gick vi till Johan & co och hängde där hela kvällen. (Vi hade inget stormkök, och var nudelsugna ^^).
På onsdagen softade vi. Det var så skönt när det kom lite moln och svalkade ner oss, annars hade vi avlidit. Vi umgicks med Johan & dom igen, tills Amanda med pojkvän kom på eftermiddagen. Amanda tyckte att det var en bra idé att flytta vårt tält, så vi fick bära det ända från Camp Royal till Ängen. Det var jobbigt, eftersom vi inte packade ihop det. Haha.
Den första konserten jag verkligen koncentrerade mig på var Amadou & Mariam, en blind västafrikansk duo, dom var riktigt duktiga. Men det bästa den dagen (och på hela festivalen) var lätt Kaizers Orchestras spelning på Atlantis. Gud, jag darrade i hela kroppen, så bra var dom. Ooooh. När de spelade "Kontroll på kontinentet" dog jag lite. Och återuppstod. Och dog igen. & det dödade mig lite extra att Johan inte var där bredvid mig, det var den enda konserten som vi verkligen hade bestämt att vi skulle se tillsammans.
Men den finaste konserten var Cardigans på Hawaii kl 00.00 på torsdagen. Jag & Johan låg under björkarna och tittade på stjärnhimlen, och det var där "You're the storm" & "Don't blame your daughter" blev extra speciella. Förresten, jag tycker inte om hemligheter, men det är inte så länge jag behöver bära den, va? ^^
Jag orkar nog inte skriva så mycket mer nu, mer än att Ane Brun med de 10 duetterna var fantastisk, Tiger Lou fick mig att sjunga extra högt, Kent var mkt bra (speciellt när de hade en barnkör under "Dom som försvann") & Babyshambles Pete Doherty fick mig att skaka på huvudet. Han slängde verkligen ut sin elgitarr i publiken! Han ramlade även ner från scenen (& fortsatte sjunga som om inget hade hänt), och hoppade ner från den för att leta efter sin hatt en gång. Sjukt, men väldigt kul. Ja, en massa bilder finns på min bilddagbok.
Mm. Elliott Smith, en av favoriterna, sitter i min Ipod och sjunger "Baby Britain". Det gör ont i mig att han tog livet av sig 2003, hans låtar avspeglar en fantastisk människa.
Förresten. Innan Elliott stack en kniv i sitt hjärta spelade han in en speciell låt (King's Crossing) på sitt sista album, "From a basement on the hill". Efter hans död lade hans släktingar till en textrad.

"Give me one good reason not to do it."

..."Because I love you"

Om att vara upprörd

Ett brev från försäkringskassan förstörde hela gårdagen. Jag kommer inte få någon ersättning för min tinnitus. Min 10-årige granne har ett ärr på armbågen, och han fick nästan 40.000 kr för det! Helt sjukt! Min tinnitus är en riktig skada, som jag kommer vara tvungen att stå ut med hela livet, och det påverkar verkligen min vardag. Jag hör dåligt, har sömnsvårigheter, får migrän eftersom jag spänner käkarna, och ibland har jag svårt att sjunga, för den höga tonen stör så mycket. Det är inte värt någonting, men ett litet jävla ärr är värt 40.000! Det är som med Sveriges rättsystem. Om man laddar ner filmer, musik, osv kan man få flera års fängelse. Min farmor blev mördad av sin pojkvän, och han fick två år. Två år. Han är ute nu, min syster såg honom i Varberg förra året, när han var & handlade verktyg på hennes jobb. 
Det finns så jävla många sjuka saker i vårt samhälle. Jag förstår att det inte är kul för artister när deras skivor laddas ner, eftersom de förlorar mycket pengar. Men sedan när blev pengar värda mer än liv?

Jag tycker att det är så jävla dålig stil att inte låta en människa med ett handikapp (det kan låta överdrivet, men dom som själva har tinnitus förstår) få ersättning, när en person med "ett vanprydande ärr" får så mycket pengar som min granne fick.

Jag ska överklaga. Faktiskt. För nu är jag arg.
 
(Fast nu ringde Johantoan & gjorde mig glad. Han klarade uppskrivningen ^^ Det visste jag i och för sig hela tiden att han skulle göra, men ändå! Grattis honey, och tack för att du kan lugna ner mig.)

Senare

Oh. Nu sitter jag på jobbet, började 06.30. Min chef kommer inte än på ett tag, så jag får sitta här. Jättedumt, jag hade ju kunnat sova längre! Jaa. Vad trevligt det är här inne på mitt kontor, ac:n ger mig gåshud för det är så kallt, datorn surrar jobbigt, men min iPod & Bob Hund håller mig sällskap i alla fall.

Ooh, jag har ännu inte dokumenterat Hultsfredsvisiten. Har lagt upp några bilder på bilddagboken.se, men resten gick inte att lägga upp, så jag gör det troligen ikväll. Om jag orkar, jag är faktiskt jättetrött efter jobbet. Och något som är översurt är att jag hade tjänat 86.81kr/h om jag hade varit tre månader äldre. Jävlars. Istället tjänar jag 76.81kr/h, och det är faktiskt en stor skillnad.

Nu peppar jag inför nästa festival, det blir nog Arvika för mig & honey eftersom han missade det enda han verkligen ville se på Hultsfred: Kaizers Orchestra. Alltså, den konserten...herregud. Jag har inte dansat på konsert sedan Håkan 2003, och i torsdags dansade jag verkligen! Underbart. Det var det bästa jag sett i hela mitt liv. Ser väldigt mycket fram emot att se dem igen. Och Franz Ferdinand ska bli kul att se också.

Mer om Hultsfred kommer.

Ajöken

Du ska dansa ompa til du dør

Når bakken er frossen og dammen er kald
då kan du kjenna varmen av metall
Og resten av verden vett ingenting
for snøen dempe lyden av et smell

DAGENS KLÄDER
: Svarta überpösiga haremsbyxor, grått långt linne, mörkgrått linne med vitt mönster på ena sidan, röda ballerinaskor.
DAGENS FRISYR: Slarvig hästsvans.
DAGENS SMINK: Som vanligt.. mascara, kajal & rouge.
DAGENS HÄNDELSE: Var & shoppade i Borås med Olivia från Bolivia. Sedan inhandlade jag & mamman lite mat till Hultsfred.
DAGENS LÅT: Kaizers Orchestra- Rullett
DAGENS VILL HA: Natt, så att jag får sova, så att det blir tisdag, så att vi kan åka till Hultsfred ^^
DAGENS PLANER: Packa packa packa. Har inte ens börjat lite grann.
DAGENS SKADA: Hm. En finne vid ögonbrynet. Fast det är inte ens en finne, bara ett väldigt ömt rött område. Det blir säkert en lagom till imorgon, jättefint & kul.
DAGENS DUMMASTE: Att jag har gjort åt så mkt pengar.
DAGENS DROG: Vatten.
DAGENS ÅTERSEENDE: Emelie O
DAGENS ROLIGASTE: Olivia ^^
DAGENS TRÅKIGASTE: Inget, hittills.
DAGENS KRAM: Olivia.
DAGENS PUSS: Olivia bet mig lite på armen, det räknas.
DAGENS FAVVO: Haha, Olivia uppfyller typ alla kategorier idag.
DAGENS SAKNAD: Ja, jag saknar dig...
DAGENS KÖP: Underwear, vit kofta, ett vitt linne med knappar, svarta blöjbyxor (harmsbyxorna ja), smoothie med passionsfrukt & jordgubb, vegetariskt mål på Max.
DAGENS GODIS: Nada. Än så länge.
DAGENS HUMÖR: Varm, men pepp!

alavo<3 <3

Hold me now, don't start shaking

Olivia sovade här inatt. Jag drömde om någon annan, och kände tryggheten i att någon sov bredvid mig. Det är lång tid kvar tills någon gör det igen. Inte för att vi inte är "vi", utan för att efter Hultsfred väntar jobb för oss båda.
För vi är fortfarande "vi". Och det ska vi fortsätta vara. Jag kunde inte ta åt mig av hans ord innan, men nu tror jag att jag vet att han aldrig skulle passa ihop med någon annan, och att jag skulle vara grå med någon som inte är han. Jag vet ju att det har funnits andra, men jag kan inte ens tänka tanken att de var så bra & fina ihop som vi är. Trots det som hände bakom min rygg i september. Det kommer aldrig finnas något annat. Det är vad han har sagt tusen gånger nu, och jag måste börja lyssna.

Nu vet ni. Och M, du har ju varit en ganska stor del av det här... jag måste bara säga att jag inte kan tycka illa om dig, trots att jag gjorde det för några dagar sedan. Inte nu, tror jag.

Och tack mina bohem-fina flickor för att ni finns, jag älskar er.

But I still remember when I saw you as a godness
Your picture on my wall, so gentle and modest 
Do you see these tears in my face
I thought we had a deal
That the one who falls from grace
Would be the one to kneel
Now it's just you and me, Silvia
Don't shed no useless tears


Tomheten

Avtrycken av dig finns fortfarande under min hud,  dina andetag vilar fortfarande i mitt hår, alla våra ord finns fortfarande inuti mig, men jag vet inte om det är samma sak längre.

Jag mår inte riktigt lika dåligt som jag gjorde i tisdags & onsdags, men jag känner en lätt känsla av illamående hela tiden. Jag hoppas nästan att jag är sjuk, så att jag kan spy upp allt som är fel. Annars är det bara känslor som stör, och jag vet ju att de inte kommer försvinna på länge.  

De senaste dagarna har nyckelpiga kommit tillbaka. Och nu känns det som att du är borta igen. Hade jag inte tyckt om dig så himla mycket som jag gör hade jag ryckt av dina vingar & tvingat dig att stanna med mig. Men jag antar att jag inte kan.

Comfort, love
carry me home


Fjärilar är bara insekter.

Jag vet nu. Jag fick reda på det på fel sätt, jag ville att han själv skulle berätta. Men en av era msn-konversationer från den 10:e september 2005 berättade allt som jag redan hade misstänkt. Jag ville veta om jag hade varit paranoid eller inte, och jag vet att det var fel av mig att läsa. Men jag var tvungen att få veta. Och nu gör jag det.

Du sa till honom att du hade lovat dig själv att inte komma emellan oss. Men det har du gjort. Det är inte samma sak med oss längre, du (eller rättare sagt ni båda) har förstört det vi hade. Vi var det vackraste jag någonsin upplevt, och jag tackade den som hade fört ihop mig och honom, för han hjälpte mig att bli bättre på alla sätt. Nu vet jag inte riktigt var jag står. Jag är så förvirrad. Samtidigt som jag bara vill ligga kvar i hans famn och hålla fast så länge som det går, så tror jag inte att jag kan glömma. De orden ni skrev till varandra sitter som fastbrända innanför mina ögonlock varje gång jag blinkar. 

Vi gjorde nästan slut igår. Och idag. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv, det kändes som att allt bara raserade. Jag trodde att jag skulle dö. På riktigt.

Igår hatade jag dig. Jag hatade dig verkligen. Jag ville att du skulle känna precis samma smärta som höll på att äta upp mig inifrån. Det jag läste igår gjorde sönder mig, och det är det enda som finns i mitt huvud nu.
Men just nu känner jag att jag inte kan hata dig, för jag har bara träffat dig på Lunarstorm & msn hittills. Jag kan inte hata dig, för jag har aldrig träffat dig på riktigt, jag vet inte hurdan du är. Och ju mer vi har pratat, desto mer har jag tyckt om dig. Du verkar vara så söt & snäll, och jag tror du är det. Men om det hade varit tvärtom tror jag att du hade tänkt likadant om mig.

Med tanke på rubriken & vad jag nyss har skrivit antar jag att du vet att det är dig jag skriver om. Jag vet att du brukar läsa min blogg. Detta kommer jag aldrig säga till dig personligen, men nu vet du i alla fall.

I'm not the first to sleep beside you in this bed
It's poisoned with some other idiotic girls smell
And even though you tell me that your love for her is dead
I'll always be preparing to go through all lovers hell
I gotta start believing that you really love me
I gotta start believing that you want what's me
I gotta start believing that you really love me
If you say so, it's gotta be so


The drug of my choice

Jag vaknade och trodde att jag hade haft världens maffigaste sovmorgon. Gick ut i köket & klockan var bara 09.00. Så jag satte på Fight Club, och åt av chipsen som blev över igår. Mycket nyttig frukost.
Ska övningsköra till Gislaved i eftermiddag, och ta 17.25- bussen till Gnosjö. Klassfest (klassträff snarare?) i Fridas stuga, med grillning & trevligheter. Iih. Jag kommer dö när vi slutar trean, för jag älskar verkligen min klass. Den är underbar. Iaf större delen av den. Lalala. Nu ska jag ta mig en dusch, och sen cykla ner & lämna tillbaka "Corpse Bride". Howdyho!

1. Lägg alla dina mp3:or i en playlist.
2. Sätt på "blanda".
3. Ta de första 20 låtarna som kommer upp och skriv ner. Inga undantag!

01. The Knife- You Make Me Like Charity
02. Håkan Hellström- Precis som Romeo
03. Isolation Years- Yellow Cross On Blue 
04. The Hives- Antidote
05. Marit Bergman- This Is The Year
06. The Donnas- Nothing To Do
07. Lars Winnerbäck & Hovet- Stort Liv
08. Håkan Hellström- Nu Kan Du Få Mig Så Lätt
09. The Soundtrack Of Our Lives- Age Of No Reply
10. Bob Hund- Ska du hänga med? Nä!!!
11. Polyphonic Spree- Section 11 (A Long Day Continues_ We Sound Amazed)
12. Saybia- Empty Stairs
13. Sahara Hotnights- Oh Darling!
14. Johnossi- Santa Monica Bay 
15. Tiger Lou- Like You Said
16. 3 Out Of 4 Dentists- Toothpaste
17. Kaizers Orchestra- Mr Kaizer, Hans Constanse Og Meg
18. Sondre Lerche- Stupid Memory
19. Elliott Smith- Everything Reminds Me Of Her
20. Timo Räisänen- The Drug Of My Choice

timo räisänen <3

Hell, here I go again
To fucked up to get the words right
And hell, here I come again after you
Hell, here I go again
Trying to hang sweet from a tree
And hell, I'm just losing my dignity


You live a nice life with the spider in you

Mm. Det har varit en übermysig helg. Min familj åkte till stugan i Halmstad i fredags, så Johan & jag har varit själva tills idag. Jag är glad att jag har en sådan bra hane, som har perfekt musik- & filmsmak, och som verkligen kan laga mat. Han lagade jättegod vegomat till oss igår, och serverade jättefint ^^ Jag kan verkligen inget sånt. Kan göra nudlar, och då är jag stolt. Fast mina pannkakor imorse var goda. Tyckte jag.
Jag färgade hans hår idag också, och klippte honom. Han var überfin innan, och han är nästan ännu finare nu ^^ Jag kan verkligen inte klippa min egen lugg, men hans blev bra iallafall.
 
Morgondagen: Det blir sovmorgon, & sedan åker jag till Gnosjö, det blir en trevlig klassfest i Fridas stuga.

Hörni, nu måste det bli sommar på riktigt. Jag snodde årets första bubbe (jordgubbe, jaja) inne på ICA igår. Säkert überbesprutad & importerad, men det var en bubbe!

corpse bride
Mm. Mkt bra film.

RSS 2.0